Timiș: Comisarul-șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și fostul șef al IPJ Timiș, audiați la DNA

Timiș: Comisarul-șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și fostul șef al IPJ Timiș, audiați la DNA

Comisarul-șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, Dumitru Pavel, și fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Muntean, au fost aduși la audieri la DNA Timișoara, luni după amiaza, în legătură cu dosarul de corupție în care s-au făcut luni percheziții. Dumitru Pavel a declarat la intrarea în sediul DNA Timișoara că nu știe despre ce este vorba și că așteaptă să se lămurească lucrurile la audierile în fața procurorilor anticorupție.

Sorin Muntean a refuzat să răspundă la orice întrebare a presei. Sorin Muntean este, în prezent, ofițer la departamentul Ordine Publică, fiind cercetat într-un alt dosar al DNA Timișoara și pus la dispoziție pe durata anchetei.

Procurorii DNA au efectuat, luni, percheziții la Poliția Municipiului Timișoara și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor, se fac cercetări cu privire la suspiciuni de comitere a infracțiunilor de luare și dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și constituire de grup infracțional organizat.

DNA a anunțat luni că procurorii efectuează percheziții în 13 locații situate în județul Timiș, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție comise în 2015.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în anul 2015. În cursul zilei de 1 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate în județul Timiș, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria