Timiș: Curtea de Apel a amânat pentru data de 25 mai pronunțarea în dosarul lui Frunzăverde

Timiș: Curtea de Apel a amânat pentru data de 25 mai pronunțarea în dosarul lui Frunzăverde

Curtea de Apel Timișoara (CAT) a amânat, miercuri, pentru data de 25 mai, pronunțarea în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că apărarea susține, în continuare, că unele dintre înregistrările ambientale ar fi fost făcute de SRI.

Conform acestora, judecătorul urmează să decidă, după verificări, dacă toate înregistrările au fost făcute de SRI, "pentru că dacă el va constata acest lucru, s-ar putea să le elimine (ca probe din dosar, n.r.), iar acest lucru se va anunța după ședința de judecată în care se va decide acest aspect. (...) În momentul în care are confirmare 100% că toate sau numai unele sunt, (înregistrări efectuate de SRI — n.r.) în același timp verificându-se și contextul de timp, va vedea dacă se aplică decizia Curții Constituționale".

La termenul precedent, avocații acestuia au solicitat în instanță ca DNA să spună cine a realizat înregistrarea ambientală a clientului lor. Avocatul lui Sorin Frunzăverde, Adrian Fanu Moca, declara la momentul respectiv pentru AGERPRES, că 'apărarea (...) a solicitat DNA central să răspundă cine a pus suportul tehnic (cine a realizat înregistrarea ambientală a lui Sorin Frunzăverde, într-un local, n.r.) în dosarul de urmărire penală, DNA, SRI sau alte instituții ale statului, și dacă a existat mandat sau nu pentru acea înregistrare'.

Potrivit avocatului lui Frunzăverde, ar fi vorba despre o înregistrare ambientală din perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2014, în care acesta le cerea colegilor săi din PNL să-l voteze pe Klaus Iohannis.

Fostul președinte al CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat de Tribunalul Caraș-Severin, în ianuarie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul alegerilor prezidențiale din 2014, în care a fost acuzat că și-ar fi exercitat ilegal influența în scopul obținerii mai multor voturi în favoarea candidatului partidului din care făcea parte, PNL.

În același dosar, fostul vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, pentru influențarea declarațiilor și uz de fals.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA