Timiş: Doi cetăţeni români, trimişi în judecată pentru trafic de migranţi şi complicitate la această infracţiune

Timiş: Doi cetăţeni români, trimişi în judecată pentru trafic de migranţi şi complicitate la această infracţiune

Doi cetăţeni români au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş după ce au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni, în zona Cruceni, că transportau cu o autoutilitară 10 cetăţeni afgani care voiau să iasă ilegal din ţară, pentru a ajunge în vestul Europei.

Ei sunt învinuiţi de trafic de migranţi şi de complicitate la trafic de migranţi, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş remis, vineri, AGERPRES.

Procurorii au reţinut că, în data de 25 ianuarie, în schimbul promisiunii obţinerii unei sume de bani, inculpatul G.A. ar fi transportat cu o autoutilitară, din zona frontierei cu Serbia, înspre Timişoara, 10 migranţi de origine afgană care intenţionau să treacă ulterior ilegal frontiera către Europa de Vest. În timpul comiterii faptei, acesta ar fi fost sprijinit de inculpatul Z.D.V., prin intermedierea schimbului de mesaje vocale între persoane neidentificate şi inculpatul G.A., care ofereau informaţii esenţiale comiterii infracţiunii.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…