Timiş: Familie de cetăţeni irakieni, depistată în timp ce încerca să treacă ilegal graniţa; un minor şi mama sa - la spital

Timiş: Familie de cetăţeni irakieni, depistată în timp ce încerca să treacă ilegal graniţa; un minor şi mama sa - la spital

Poliţiştii de frontieră de la Cruceni au depistat pe un drum judeţean, între localităţile Giulvăz şi Foeni, şapte cetăţeni irakieni, doi adulţi şi cinci minori, care se deplasau pe jos, intenţionând să intre ilegal în România din Serbia.

Având în vedere că aceştia prezentau simptome de deshidratare, poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor specific în astfel de situaţii şi au solicitat ajutor medical de specialitate, precizează ITPF Timişoara.

Unul dintre minori a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind însoţit de mama sa.

''În data de 23.07.2021, în jurul orei 18,00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat pe un drum judeţean, între localităţile Giulvăz şi Foeni, şapte cetăţeni străini, doi adulţi şi cinci minori, care se deplasau pe jos. Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul unui lucrător din cadrul Agenţiei Frontex, aflat în misiune în ţara noastră în cadrul operaţiunii Flexible Operational Acivities Land 2021'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Deoarece cei în cauză prezentau simptome de deshidratare, iar unul dintre minorii din grup se afla în stare de deshidratare accentuată, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la faţa locului în astfel de situaţii. Minorul şi mama acestuia au fost transportaţi cu o ambulanţă la un spital din Timişoara, în vederea acordării de îngrijiri medicale, menţionează sursa citată.

În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că toţi cei şapte sunt o familie de cetăţeni din Irak, doi adulţi cu vârste de 32, respectiv 36 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani. Aceştia au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În prezent, cele două persoane sunt internate în spital, sub supraveghere medicală, urmând ca, în funcţie de starea lor de sănătate, să fie dispuse măsurile legale ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat