Timiș: Fostul președinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, trimis în judecată pentru trafic de influență în formă continuă

Timiș: Fostul președinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, trimis în judecată pentru trafic de influență în formă continuă

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Arad, Petru Nicolae Ioțcu, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurori ai Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.

Alături de el au mai fost trimiși în judecată Faur Ioan Teodor, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată și Adrian Ionesci-Marius, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că ''în perioada mai-iunie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor și 10.000 lei de la Adrian Ionescu — Marius), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui CJ Arad'', arată un comunicat al DNA Timișoara remis, joi, AGERPRES.

Sumele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Ioțcu Petru Nicolae pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de inculpații Faur Ioan-Teodor și Adrian Ionescu-Marius, respectiv recepția și plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Arad a sumelor necesare plății lucrărilor contractate/executate precum și facilitarea atribuirii altor contracte de achiziții publice.

În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 35.000 de lei, existentă într-un cont bancar ce aparține inculpatului Ioțcu Petru Nicolae.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

''Amintim că, anterior, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unei infracțiuni similare (comunicat nr. 1370/VIII/3 din 14 august 2015), fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii'' (4 ani și 7 luni, n.r.), menționează comunicatul.

AGERPRES / (AS — autor: Otilia Halunga, editor: Irina Poenaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /