Timiș: Fostul președinte al CJ, Titu Bojin, condamnat la 1 an și o lună cu suspendare, pentru conflict de interese

Timiș: Fostul președinte al CJ, Titu Bojin, condamnat la 1 an și o lună cu suspendare, pentru conflict de interese

Tribunalul Timiș l-a condamnat, luni, pe fostul președinte al Consiliului Județean (CJ), Titu Bojin, la 1 an cu suspendare pentru conflict de interese, acesta fiind achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, în același dosar.

Sentința este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

''Achită pe inculpatul Bojin Titu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu (...). Condamnă inculpatul Bojin Titu la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. (...) Contopește pedepsele stabilite și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care adaugă un spor de 1 lună închisoare, urmând ca în final să aplice inculpatului pedeapsa de 1 an și o lună închisoare. (...) În temeiul art.861 Cod penal din 1969, dispune suspendarea executării pedepsei de 1 an și o lună închisoare sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani și o lună (...) de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe penale'', arată, luni, site-ul Tribunalului Timiș.

Instanța a luat act că Administrația Națională Apele Române nu s-a constituit parte civilă în cauză, iar prejudiciul stabilit de procurori, în valoare de 153.000 de lei, a rămas să fie achitat la ANAF de către alți trei inculpați în dosar, Bata Suici, Adrian Cioplea și Mihalcea Viorel, care au avut funcții de conducere în cadrul societății SC Temadi TMB SRL.

Bojin a fost acuzat că ar fi favorizat firma familiei sale, SC Temadi TMB SRL, prin încheierea unor contracte cu Direcția Apelor Banat, pe care acesta o conducea la data faptelor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!