Timiş: Grupare infracţională specializată în fraude informatice, destructurată

Timiş: Grupare infracţională specializată în fraude informatice, destructurată

Nouă persoane sunt audiate, marţi, la DIICOT, după ce poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Timişoara au efectuat şapte percheziţii, în judeţele Arad şi Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fraude informatice şi înşelăciuni.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat trei laptopuri, 16 telefoane mobile şi trei dispozitive de stocare a datelor, arată un comunicat al Poliţiei Timiş, remis AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că în perioada 2013 - 2015, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane în scopul obţinerii de bani, prin postarea de anunţuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunţurile vizau persoanele care doreau obţinerea unui loc de muncă în străinătate.

Pentru a fi şi mai atrăgătoare, anunţurile făceau referire şi la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câştiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunţurile descriau un salariu net între 1.350 şi 1.470 de lire şi oferea detalii cu privire la plecare şi la transport. De asemenea, în anunţ s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 şi 500 lei, pentru traducerea şi legalizarea contractului în limba română.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea crimei organizate din Alba, iar la acţiune au participat şi jandarmi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski