Timiș: Nicolae Robu vrea stadion și sală polivalentă, ca în Teleorman, și pentru Capitala Culturală Europeană 2021

Primarul Nicolae Robu a spus vineri că salută construirea, în județul Teleorman, a unei săli polivalente și a unui stadion și speră ca Guvernul să își îndrepte atenția și spre Timișoara, pentru realizarea unor obiective similare, oraș care va fi peste mai puțin de patru ani Capitala Europeană a Culturii, din partea României.

''Am salutat că în Alexandria se face un stadion și o sală polivalentă, numai că aștept să se facă și la Timișoara un stadion nou și o sală polivalentă, pentru că noi avem cele mai puternice argumente pentru realizarea unor astfel de obiective. Timișoara este orașul care va reprezenta România, din postura de Capitală Culturală Europeană (CCE) în 2021. Suntem o capitală culturală din partea României. (...) Sper că Guvernul va răspunde solicitărilor noastre'', a declarat Nicolae Robu, într-o conferință de presă.

El a subliniat că Timișoara ''nu poate neonora țara'', prezentându-se în 2021 cu o infrastructură necorespunzătoare, cu toate că pe plan local sunt o mulțime de investiții, dar fiind necesară și prezența finanțărilor guvernamentale în acest sens.

''Vom moderniza tot ceea ce este infrastructură pentru mobilitate, dar dincolo de tot ceea ce facem noi local, trebuie ca și Guvernul să își aducă aportul pentru a reprezenta țara cum se cuvine. Este o responsabilitate asumată pentru CCE 2021, sunt cote-parte cu care trebuie să cotizeze Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, dar și Guvernul României'', a punctat primarul.

Nicolae Robu a evidențiat că guvernul trebuie să se implice cât mai urgent în aceste investiții, pentru că o sală polivalentă sau un stadion ''nu se fac de azi pe mâine'', iar dacă nu demarează proiectele, riscurile să nu se poată finaliza până în 2021 sunt foarte mari, ajungându-se la dificultăți insurmontabile.

''Toată lumea spune că nu sunt bani, dar pentru asemenea obiective, în orașul CCE trebuie să existe bani. (...) Cer Guvernului României să dea drumul la aceste două investiții prin Compania Națională de Investiții. Cred că și Alexandria a avut nevoie de o sală polivalentă și de un stadion, decent proporționat, dar nu cred că România se termină la granițele județului Teleorman. (...) Nemulțumirea mea începe acolo unde văd că nu se fac gesturi pozitive și spre Timișoara'', a detaliat Robu.

AGERPRES/(A — autor: Otilia Halunga; editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I