Timiș: Primarul Robu anunță că vor fi construite două noi poduri și o pasarelă peste canalul Bega

Timiș: Primarul Robu anunță că vor fi construite două noi poduri și o pasarelă peste canalul Bega

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, vineri, că în acest an vor începe lucrările de construcție a două noi poduri și a unei pasarele cu alei pietonale și piste pentru bicicliști peste canalul Bega, acestea fiind primele poduri ridicate în zona centrală a orașului după mai bine de 50 de ani.

Pasarela va însoți unul dintre poduri, în zona în care înainte de 1990 era complexul ILSA, unde era amplasată o fabrică de tricotaje și blocurile pentru angajații ei.

''Anul acesta vom da drumul la execuție și la Podul ILSA, nu doar la Podul Jiul. (...). Licitațiile nu sunt sub controlul nostru și dacă licitația va dura mai mult, nu vom putea intra pe teren în 2017, ci în 2018. Dacă avem șansa ca licitațiile să meargă mai repede, vom începe execuția pe teren a ambelor poduri. Pentru mine va fi o mare bucurie să văd că după 50 de ani, se mai construiesc două poduri'', a declarat Nicolae Robu, într-o conferință de presă

Proiectul pentru Podul ILSA este suportat de un investitor imobiliar, iar execuția va fi suportată de municipalitate.

Podul ILSA este un concept inedit în Timișoara, întrucât podul rutier peste Bega va fi unul suplu, simplu, cu patru benzi, pe inelul 2 de circulație, iar la distanță mică va fi o pasarelă spectaculoasă, cu piste de biciclete și alei separate. Ambele construcții vor demara simultan, chiar dacă nu vor fi executate de aceeași firmă, spune edilul.

La Podul Jiul se așteaptă doar ''soluția de înfrumusețare'', întrucât primarul a cerut ca noile poduri care se vor construi în oraș să aducă și elemente de spectaculozitate și de frumusețe și să nu fie simple punți care leagă două maluri ale Canalului Bega.

''Timișoara va fi peste trei ani cu multe clase peste ceea ce este acum. Podul Jiul va avea și elemente de modernitate'', a explicat edilul.

AGERPRES / (A — autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

5 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...