Timiş: PSD a contestat la Prefectură creşterea impozitelor, după procedura de vot a aleşilor locali USR

Timiş: PSD a contestat la Prefectură creşterea impozitelor, după procedura de vot a aleşilor locali USR

Liderul grupului social-democraţilor din Consiliul Local Timişoara (CLT), Radu Ţoancă, a contestat, miercuri, la Prefectura Timiş, proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pe anul 2022 în Timişoara, după ce aleşii USR din forul legislativ local au reluat votul "până a ieşit cum au vrut ei".

El a cerut Prefecturii inclusiv atacarea în contencios administrativ a hotărârii CLT de marţi, dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ.

"Am contestat astăzi, la Instituţia Prefectului Timiş proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pe anul 2022. Am ataşat plângerii dovada primului vot, în care erau 12 pentru şi 10 împotrivă, precum şi lista consilierilor care au votat la punctul respectiv de pe ordinea de zi. Pentru ca proiectul să fie validat era nevoie de votul a 14 opţiuni pentru, iar pentru a mai atrage două voturi au reluat procedura de vot. Am solicitat Prefecturii să verifice legalitatea reluării votului şi atacarea în contencios administrativ a hotărârii, dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ", a declarat Radu Ţoancă, pentru AGERPRES.

El le-a sugerat şi liberalilor timişeni să rezolve "într-un fel" problema unuia dintre consilierii liberali, dar care "a trecut de partea USR", iar votul acestuia poate fi decisiv pentru a trece unele proiecte.

Radu Ţoancă a adăugat că şi aleşii locali ai USR, care sunt "mai tineri şi mai lipsiţi de experienţă (în actul administrativ, n.r.) trebuie să înţeleagă că administraţia publică locală nu este jucăria lor personală, cu care se pot juca după bunul lor plac".

PSD s-a opus majorării creşterilor impozitelor cu 300% pentru clădirile nerezidenţiale deţinute de persoane fizice şi cu 20% pentru locuinţe.

"Timişoara este, chiar şi fără majorările preconizate pentru anul 2022, municipiul cu cele mai ridicate biruri fiscale din România", a punctat Radu Ţoancă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...