Timiş: Sute de taximetrişti din Timişoara s-au alăturat protestului colegilor lor din Capitală

Timiş: Sute de taximetrişti din Timişoara s-au alăturat protestului colegilor lor din Capitală

Sute de taximetrişti din Timişoara s-au alăturat, miercuri, protestului colegilor lor din Bucureşti şi au mărşăluit pe străzile reşedinţei timişene, fiind nemulţumiţi mai ales de faptul că autorităţile locale tolerează aplicaţiile de car sharing.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Banat Taxi, Adrian Jugănaru, a afirmat că protestul este îndreptat împotriva pirateriei, al transportului ilegal de persoane, a celor fără autorizaţie, despre care protestatarii spun că sunt "ilegalişti, ca şi medicul fără autorizaţie, care ne bagă pe noi în faliment".

Taximetriştii protestatari au susţinut că nu este vorba despre teama de concurenţă între două entităţi autorizate, ci despre o concurenţă neloială, între o entitate autorizată şi una neautorizată.

Ei au vrut să atragă atenţia autorităţilor prin acest miting de avertisment, care se va desfăşura miercuri şi joi, de a lua măsuri, în caz contrar anunţând că vor pleca la Bucureşti în 27 - 28 februarie, pentru a participa la un protest mult mai amplu.

"Vom merge toţi la Bucureşti, pentru că este inadmisibil ca într-o ţară membră a UE, cu o hotărâre clară a Curţii de Justiţie a UE, care statua clar că toţi cei care vor să facă transporturi sunt obligaţi să se supună legii ţării unde vor să opereze (să nu se respecte legea - n.r.). Dacă eşti transportator şi vinzi produsul taxi, trebuie să te autorizezi", a precizat Jugănaru.

Protestul a fost autorizat, iar poliţiştii au dirijat circulaţia rutieră în intersecţiile de pe traseul taximetriştilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…