Timiş: Sute de taximetrişti din Timişoara s-au alăturat protestului colegilor lor din Capitală

Sute de taximetrişti din Timişoara s-au alăturat, miercuri, protestului colegilor lor din Bucureşti şi au mărşăluit pe străzile reşedinţei timişene, fiind nemulţumiţi mai ales de faptul că autorităţile locale tolerează aplicaţiile de car sharing.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Banat Taxi, Adrian Jugănaru, a afirmat că protestul este îndreptat împotriva pirateriei, al transportului ilegal de persoane, a celor fără autorizaţie, despre care protestatarii spun că sunt "ilegalişti, ca şi medicul fără autorizaţie, care ne bagă pe noi în faliment".

Taximetriştii protestatari au susţinut că nu este vorba despre teama de concurenţă între două entităţi autorizate, ci despre o concurenţă neloială, între o entitate autorizată şi una neautorizată.

Ei au vrut să atragă atenţia autorităţilor prin acest miting de avertisment, care se va desfăşura miercuri şi joi, de a lua măsuri, în caz contrar anunţând că vor pleca la Bucureşti în 27 - 28 februarie, pentru a participa la un protest mult mai amplu.

"Vom merge toţi la Bucureşti, pentru că este inadmisibil ca într-o ţară membră a UE, cu o hotărâre clară a Curţii de Justiţie a UE, care statua clar că toţi cei care vor să facă transporturi sunt obligaţi să se supună legii ţării unde vor să opereze (să nu se respecte legea - n.r.). Dacă eşti transportator şi vinzi produsul taxi, trebuie să te autorizezi", a precizat Jugănaru.

Protestul a fost autorizat, iar poliţiştii au dirijat circulaţia rutieră în intersecţiile de pe traseul taximetriştilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV