Timiș:Robu prezintă o listă cu 10 cauze esențiale care au dus la rezultatele slabe ale PNL din alegeri

Timiș:Robu prezintă o listă cu 10 cauze esențiale care au dus la rezultatele slabe ale PNL din alegeri

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, susține că a identificat și prezentat în ședința Biroului Politic Județean (BPJ) zece cauze esențiale care au condus la rezultatele nesatisfăcătoare pe care le-au obținut liberalii în alegerile din 2016, atât la locale, cât și la parlamentare.

''Toate aceste lucruri au fost prezentate de subsemnatul în partid, în BPJ Timiș. Anul 2016, un an cu două runde de alegeri de maximă importanță, s-a încheiat. S-a scurs suficient timp de la alegeri încât să putem vorbi la rece despre cauzele rezultatelor PNL. Le voi prezenta pe cele mai importante 10 dintre ele'', arată Nicolae Robu într-un comunicat de presă remis vineri seara AGERPRES.

Prima problemă identificată de Robu este anunțarea înaintea alegerilor locale a candidaților la funcția de președinte de Consiliu Județean (CJ), în condițiile în care niciunul nu era cotat, în sondaje, cu scoruri peste cel al partidului, cu două excepții pe țară și, drept urmare, ei n-aveau cum să fie locomotive pentru partid. "În schimb, desemnarea lor a creat, inevitabil, în filiale, tensiuni interne, frustrări firești, care s-au răsfrânt negativ asupra rezultatelor la locale, cu prelungire la parlamentare'', susține liderul liberal timișean.

Robu menționează, de asemenea, ''superficialitatea, amatorismul, în stabilirea candidaților la Primăriile de sector și la Primăria Generală a Capitalei, care au adus prejudicii imense de imagine partidului, în ansamblul său, derută în rândul membrilor și simpatizanților PNL și tensiuni interne, mai ales în organizațiile din capitală''.

În al treilea rând, liderul liberalilor timișeni plasează anunțarea înaintea alegerilor a unui nume pentru funcția de premier, în condițiile în care PNL nu avea un candidat cu scor peste scorul partidului, care să poată fi pe post de ''locomotiva pentru partid''.

Nicolae Robu amendează inclusiv ''agățarea PNL de premierul Dacian Cioloș, în condițiile în care acesta nu era perceput de membrii și simpatizanții PNL ca aparținând comunității lor, majoritatea românilor și a membrilor PNL erau nemulțumiți de prestația Guvernului Cioloș'', punctând că, personal, are o părere ''mai degrabă pozitivă decât negativă asupra guvernării Cioloș''.

În opinia lui Robu, fostul premier avea un capital de apreciere ''mai degrabă modest, nicidecum unul care să-l facă locomotivă pentru PNL'', dar însuși Cioloș nu a dovedit ''că ar rezona cu PNL.

"Dimpotrivă, a fost extrem de ezitant în a se lăsa asociat cu PNL' iar când a făcut-o, a pus pe picior de egalitate, în perspectiva sa, PNL și noul, enigmaticul partid — USR, semănând confuzie în rândul membrilor și simpatizanților PNL, respectiv în rândul nehotărâților'', susține Robu.

Acesta mai enumeră la cauze negative faptul că au fost ''forțați pe liste candidați din afara filialelor, chiar din afara partidului, cu crearea inevitabilă de nemulțumiri și demotivări în organizații, cu consecințe imediate și pe termen lung''; nefolosirea în campanie a unor vectori de imagine proprii, care ar fi avut suport popular, preferându-se ''agățarea de personalități din afara partidului, prea puțin cunoscuți în rândul electoratului''; programul politic propriu al PNL nu a fost prezentat electoratului în termeni clari și conciși, ''cu focalizare pe lucruri în care să-și regăsească interesul, cu care să rezoneze simplii cetățeni, ca indivizi, respectiv categorii socio-profesionale semnificative din punct de vedere electoral"; funcționarea PNL cu conduceri bicefale, provenite din PNL istoric și din PDL, precum și organisme colective-mamut, nefuncționale, până mult prea târziu.

Acesta mai vorbește despre materialele electorale neadecvate, slabe, lipsite de eficiență electorală, precum și ''promovarea necorespunzătoare pe televiziunile naționale''.

''Este ușor de remarcat că niciunul dintre lucrurile de mai sus nu se regăsește la PSD'', conchide Nicolae Robu, conform comunicatului citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...