Tir cu arcul - JO 2020: Mădălina Amăistroaie, locul 37 în turul preliminar

Tir cu arcul - JO 2020: Mădălina Amăistroaie, locul 37 în turul preliminar

Sportiva română Mădălina Amăistroaie (18 ani) s-a clasat pe locul 37 în turul preliminar al probei individuale feminine de tir cu arcul, vineri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Amăistroaie, legitimată la CSŞ Rădăuţi şi CSM Suceava, a acumulat 634 puncte, într-un concurs dominat de sportivele din Coreea de Sud. Primele trei clasate din cele 64 de competitoare au fost din această ţară, An San ocupând prima poziţie, cu un nou record olimpic, 680 de puncte, urmată de Jang Minhee, 677 puncte, şi Kang Chaeyoung, 675 puncte.

În primul tur eliminatoriu, pe 28 iulie, Mădălina Amăistroaie o va înfrunta pe chinezoaica Long Xiaoqing, clasată pe 28 în turul preliminar, cu 646 puncte (season best).

România a mai fost reprezentată la tir cu arcul la doar alte două ediţii ale Jocurilor, Moscova 1980 şi Beijing 2008. La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, în timp ce la Beijing, Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenţi.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: Federatia Romana de Tir cu Arcul / Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia