Țiriac, declarații de pesedist JEGOS despre proteste în emisiunea vuvuzelei Rareș Bogdan. „Eu, între hoț și prost, prefer hoțul”

Țiriac, declarații de pesedist JEGOS despre proteste în emisiunea vuvuzelei Rareș Bogdan. „Eu, între hoț și prost, prefer hoțul”

Invitat la emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, moderată de vuvuzeaua Rareș Bogdan, miliardarul Ion Tiriac a vorbit ca un pesedist jegos despre protestele din ultima perioada din Romania, acesta fiind de parere ca intre "hot si prost prefera hotul".

Chestionat in legatura cu protestele din Piata Victoriei impotriva OUG 13, Ion Tiriac a avut o parere transanta: "Oamenii astia au autorizatia sa se uneasca asa si sa marsaluiasca? Oare nu sunt manati de la spate de cineva?"

Nici aia (revolutionarii din anul 1989) nu aveau voie sa se adune, nici astia n-au voie sa se adune fara aprobarea primarului. Coruptie exista in toata lumea asta si la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de carnat. Eu, intre un hot si un prost, prefer hotul. Dupa hot mai ramane ceva. Dupa prost, nu mai ramane nimic" - Ion Tiriac la Realitatea TV, citat de Digi24.

Ion Ţiriac, despre proteste şi imaginea României: Oare nu sunt mânaţi de la spate de cineva?

 Omul de afaceri Ion Ţiriac a fost prezent, duminică seară, la emisiunea Jocuri de Putere moderată de Rareş Bogdan, de la Realitatea TV, unde a vorbit despre protestele împotriva Guvernului Grindeanu, care au loc de aproape două luni în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară.

Ion Ţiriac a catalogat protestele împotriva Guvernului ca fiind "ilegale" și organizate. Fostul tenismen a criticat şi decizia preşedintelui de a se alătura protestatarilor, din moment ce el a aprobat acest Guvern.

"Mă întreabă oamenii, că dacă sunt român toţi mă întreabă şi eu stau mai mult pe afară. Mă întreabă oamenii: Măi, ce-i cu voi românii? Voi sunteţi sănătoşi la cap? Avem alegeri, avem o coaliţie la mai bine de 51%. Din ce am înţeles, preşedintele României nu a aprobat primul guvern. Nu ştiu dacă are el obligaţia să ne spună de ce nu l-a aprobat. Însă pe al doilea l-a aprobat, care după 10 zile iese cu câteva mii de oameni într-o piaţă acolo care vor să dea jos Guvernul care a stat 10 zile. Acum vă întreb eu: De ce? Bineînţeles că Guvernul nu face ce doreşte, că după trece pe la Parlament să-i aprobe ceea ce doreşte şi are mai multe manete de control.", a precizat Ţiriac.

Afaceristul a luat în calcul şi ipoteza potrivit căreia toţi protestatarii din Piaţa Victoriei "ar fi împinşi de la spate de cineva" pentru a manifesta împotriva Guvernului.

"Oamenii au dreptul să se manifeste şi este o treabă foarte democratică. Toţi aceia care vin acolo cu pancarde tipărite bine. Oare nu este mânat de la spate de cineva? Oamenii aceştia au autorizaţia să se unească şi să mărşăluiască? Adică ei se adună pentru că nu sunt de acord cu cei care au votat în majoritate. Este asta democraţie sau anarhie? Deocamdată au votat oamenii pentru ăştia. Lasaţi-i! Oamenii ăştia nu au voie să fie acolo. Şi ăla care nu a votat deloc nu are ce căuta în piaţă. Ăştia din Piaţa Victoriei sunt atât de departe de adevăr de nici nu vă daţi seama. Hai să-i lăsam pe ăştia să vedem ce-or face. Că de fiecare dată tot sperăm. Primul lucru pe care toată lumea şi-l doreşte sunt banii în visteria statului.", a mai precizat afaceristul român.

Ion Ţiriac a mai precizat, la emisiunea Jocuri de Putere, că protestele din România i-au pus beţe în roate în domeniul afacerilor şi este întrebat constant la întâlnirile de afaceri despre această criză din România.

"Mie nu-mi plac coincidenţele. Eu vreau să fac o universitate şi sper să o fac până la urmă. Am mers la New York University şi am vorbit cu ei despre asta. Şi din discuţie în discuţie mă întreabă: Domnule, ce se întâmplă în România? Şi eu le spun, păi au votat ăştia pentru un partid şi ceilalţi nu sunt de acord. Şi vin ăştia după câteva zile şi-mi spun să lăsăm discuţiile deocamdată aşa vreo câteva luni şi vedem după. Să fie asta coincidenţă sau nu?", a transmis Ţiriac.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

4 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

5 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei