TNB: Actrița Giliola Motoi va fi înmormântată luni

TNB: Actrița Giliola Motoi va fi înmormântată luni

Actrița Giliola Motoi, care a murit la vârsta de 47 de ani, va fi înmormântată luni, la Cimitirul Sfânta Vineri.

"Teatrul Național 'I. L. Caragiale' se desparte de o cunoscută actriță: Giliola Motoi a încetat din viață la numai 47 de ani. Familia teatrului este mai săracă, noi suntem mai singuri și mai triști. A fost Veronica Micle, a fost Mița Protopopescu, Filomela sau Coralia, însă pentru noi toți a fost și va fi Giliola Motoi, o actriță de o mare sensibilitate și cu un farmec aparte, ale cărei interpretări vor rămâne vii multă vreme de-acum înainte. (...) La doi ani de la dispariția celui ce i-a fost profesor și partener nu numai de scenă, dar și de viață, drumul Giliolei printre stele se îndreaptă către o dorită regăsire. Despărțirea de inegalabilul ei partener de suflet (actorul George Motoi — n.r.) a cântărit prea greu și inima i-a cedat ieri, 7 iulie", se arată într-un comunicat al TNB.

Potrivit sursei citate, slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, de la ora 11,00, iar înmormântarea la Cimitirul Sfânta Vineri, de la ora 12,00.

Giliola Motoi a debutat pe scena Teatrului "Maria Filotti" din Brăila în 1988, unde vreme de opt ani a interpretat numeroase roluri, de la Inocenta din "Gimnastică sentimentală" de Vasile Voiculescu, la Vanda din "Gaițele" de Alexandru Kirițescu și până la Ana Cristi din piesa cu același titlu de Eugene O'Neill, personaje variate tipologic, cărora le-a dăruit din farmecul și dragostea ei pentru scenă.

Pentru rolul Magda Minu din piesa "Ultima oră" de Mihail Sebastian — în adaptarea și regia lui George Motoi—, a primit Premiul Național de Interpretare "Elvira Godeanu", acordat de Asociația Umoriștilor din România.

Începând din 1996 a fost actrița Teatrului Național din București. Ultimele ei apariții pe scena TNB au fost într-un spectacol cu mare priză la public — "Cinci femei de tranziție" de Rodica Popescu-Bitănescu, unde interpreta Profesoara, se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro