Toader: Am convingerea că votul negativ exprimă și dorința de conservare a actualelor privilegii ale magistraților

Toader: Am convingerea că votul negativ exprimă și dorința de conservare a actualelor privilegii ale magistraților

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat joi seară că are convingerea că votul negativ dat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii proiectului de modificare a legilor justiției exprimă și dorința de conservare a actualelor privilegii ale magistraților.

"Țin să precizez și am convingerea faptului că votul negativ exprimă și dorința de conservare a actualelor privilegii pe care magistrații le au. Să nu ne ascundem după adevăr. Să nu vorbim numai de dragul frazelor ritoase și, sigur, la adresa demnității, care este respectabilă și care desfășoară o activitate utilă, necesară, dar legile justiției datând de 13 ani, din 2004, dinainte de a intra în Uniunea Europeană, au consolidat în timp prin multiplele modificări statutul magistratului, procuror sau judecător, dar nu numai statutul profesional, de independență, de exercitate a atribuțiilor, ci și colateral, privilegiile pe care și le-au adus. Și vă dau un exemplu care trebuie să-și găsească o rezolvare. La un moment dat judecătorii au dat o decizie în care au stabilit că o normă juridică nu este abrogată, deși fusese abrogată în mod explicit de legiuitor, iar pe cale de consecință toate salariile magistraților au crescut cu 50%", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis joi, cu majoritate de voturi, să avizeze negativ proiectul privind modificarea legilor justiției . Potrivit unui comunicat al CSM transmis AGERPRES, pentru emiterea unui aviz negativ au fost exprimate 10 voturi, în timp ce pentru un aviz favorabil cu observații au fost exprimate opt voturi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…