Toader: Din dosarul de candidatură a lui Lazăr la şefia Parchetului General lipsea evaluarea

Toader: Din dosarul de candidatură a lui Lazăr la şefia Parchetului General lipsea evaluarea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat miercuri că în dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general al României nu s-a indicat niciun document care să dovedească îndeplinirea criteriului privind obţinerea calificativului "Foarte bine" la ultima evaluare a activităţii.

"17 februarie 2016 - Ministerul Justiţiei declanşa procedura de selectare a candidatului pentru funcţia de procuror general. Criteriile şi condiţiile care erau enunţate, le avem la dosarul de personal de la Ministerul Justiţiei, prevedeau, printre altele, sigur, condiţiile legale şi calificativul 'Foarte bine' la ultima evaluare. 15 martie 2016 - se înregistrează la Ministerul Justiţiei candidatura domnului procuror Augustin Lazăr. 21 aprilie 2016 - Secţia de procurori de la CSM avizează favorabil propunerea ministrului Justiţiei. La o săptămână după: 28 aprilie - preşedintele României semnează decretul de numire în funcţia de procuror general. Venim de la 2016 la zilele noastre când facem evaluarea şi ce constatăm? Că în dosarul de candidatură de la momentul respectiv nu s-a indicat niciun document care să dovedească îndeplinirea criteriului privind calificativul 'Foarte bine' la ultima evaluare. Ceea ce înseamnă că lipsea o piesă din dosar în evaluare şi desemnare - calificativul, evaluarea pe ultima perioadă", a declarat Toader, cu prilejul prezentării raportului privind activitatea managerială a procurorului-şef al PICCJ. AGERPRES/(A - autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu; editor online: Magdalena Tănăsescu)


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut