Toader, la CSM: Nu cred că există deja o echipă restrânsă ce elaborează un draft de aviz negativ pentru Lazăr

Toader, la CSM: Nu cred că există deja o echipă restrânsă ce elaborează un draft de aviz negativ pentru Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, în debutul şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM, că nu crede ''ceea ce se aude într-un mediu calificat'', şi anume că la nivelul CSM există deja o echipă restrânsă care elaborează un draft de aviz negativ privind cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

"Eu nu cred ceea ce se aude într-un mediu calificat - şi anume că la nivelul CSM există deja o echipă restrânsă de membri tineri, care elaborează un draft de aviz negativ. Chiar nu cred şi, sigur, dumneavoastră cunoaşteţi adevărul mai bine ca mine", a spus Toader.

Tudorel Toader a subliniat de mai multe ori că avizul pe care îl va da Secţia pentru procurori a CSM în acest caz este unul consultativ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii dezbate luni propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedura de revocare din funcţie a procurorului general.

Ministrul Justiţiei a enumerat atunci 20 de puncte privind activitatea procurorului general, printre care: probleme grave de comportament şi comunicare publică; probleme grave de management; lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii; discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului; contestarea deciziilor Curţii Constituţionale; neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin proiectul de management prin utilizarea pe scară largă a delegărilor în funcţii de conducere; critici aduse Parlamentului şi Guvernului; modul de desfăşurare a anchetei privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august; încălcarea legii prin semnarea unor protocoale cu SRI.

Tudorel Toader mai declara că dosarul de candidatură depus în anul 2016 de procurorul general Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea ultima evaluare a activităţii profesionale.

De asemenea, Toader afirma că în dosarul de candidatură de la MJ se afla o ordonanţă de clasare pe numele preşedintelui Klaus Iohannis. Ulterior, s-a descoperit că această ordonanţă nu a fost întocmită de Augustin Lazăr, ci de un alt procuror, Cristian Lazăr.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...