Toader spune că a fost consultat de Augustin Lazăr înainte de a o numi pe Anca Jurma şef interimar la DNA

Toader spune că a fost consultat de Augustin Lazăr înainte de a o numi pe Anca Jurma şef interimar la DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că procurorul general Augustin Lazăr l-a consultat înainte de a o numi pe Anca Jurma în funcţia de procuror şef interimar al DNA.

Toader a fost întrebat luni de jurnalişti, înainte de a intra în sediul MJ, ce părere are despre întâlnirea pe care Anca Jurma a avut-o recent cu ambasadorul SUA, Hans Klemm.

"Cred că ar trebui să întrebaţi ierarhic. Doamna procuror Anca Jurma, pe care o cunosc, ca să vă spun, într-o discuţie cu procurorul general, când a propus-o ca interimar, în prealabil m-a consultat, m-a întrebat, i-am spus mai în glumă, mai în serios: 'Vedeţi că şi lui Anca Jurma i-am fost în comisia de doctorat'. Părerea mea - să întrebaţi în ordine ierarhică. Are un şef, un procuror general, care poate să vă răspundă la această întrebare", a spus Toader.

Întrebat dacă Anca Jurma ar fi un bun candidat la şefia DNA, ministrul Justiţiei a afirmat: "Orice procuror care îndeplineşte condiţiile legale, orice procuror care îşi doreşte să-şi asume în chip decent această mare responsabilitate îşi poate depune candidatura. În primul rând, să vedem dacă se înscrie şi în al doilea rând nu mă pot antepronunţa". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe