Toate gospodăriile din Marea Britanie vor fi aprovizionate cu energie eoliană offshore până în 2030 (Johnson)

Toate gospodăriile din Marea Britanie vor fi aprovizionate cu energie eoliană offshore până în 2030 (Johnson)

Premierul Boris Johnson a declarat că şi-a propus ca toate gospodăriile din Marea Britanie să fie aprovizionate cu energie eoliană offshore până în 2030, relatează dpa.

Pandemia de coronavirus trebuie utilizată drept catalizator pentru o revoluţie energetică verde, a spus Johnson într-un discurs online la o conferinţă a Partidului Conservator.

"Există un domeniu în care progresăm literalmente cu viteza forţei unei furtuni şi aceasta este economia verde - revoluţia industrială verde care în următorii 10 ani va crea sute de mii, dacă nu milioane de locuri de muncă", a spus Johnson.

"Aşa cum Arabia Saudită este pentru petrol, Marea Britanie este pentru vânt - un loc pentru resurse aproape nelimitate, dar în cazul vântului fără emisii de carbon şi fără a afecta mediul", a mai spus premierul britanic.

Marea Britanie produce în prezent puţin sub 10,5 gigawaţi (GW) din energie eoliană offshore, aproximativ 10% din producţia totală de energie, a informat agenţia Press Association. Johnson intenţionează acum să ridice ţinta anterioară de 30GW la 40GW până în 2030 pentru a-şi îndeplini angajamentul privind aprovizionarea gospodăriilor.

Guvernul de la Londra a fost criticat în ultimele luni pentru că nu a prezentat încă un plan detaliat asupra modului în care intenţionează să-şi realizeze obiectivele climatice până în 2050.

Marea Britanie va găzdui summitul privind schimbările climatice COP26 la Glasgow, în Scoţia. El a fost amânat până în noiembrie 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...