„Toate țările au dreptul de a se apăra”, a transmis șeful diplomației chineze omologului său israelian. Soluția propusă încetarea conflictului

„Toate țările au dreptul de a se apăra”, a transmis șeful diplomației chineze omologului său israelian. Soluția propusă încetarea conflictului

Șeful diplomației chineze a promis că țara sa va „face tot posibilul” pentru a sprijini eforturile „care să conducă la pace”. Afirmația a fost făcută în cadrul primei discuții telefonice dintre Wang Yi și omologul său israelian, Eli Cohen.

Șeful diplomației chineze, Wang Yi FOTO EPA-EFE

În dialogul cu ministrul israelian de externe, el a subliniat și faptul că „toate țările au dreptul de a se apăra”, insistând asupra respectării dreptului internațional umanitar și a necesității protejării siguranței civile, potrivit AFP.

Wang Yi a promis sprijinul Chinei pentru orice inițiative care să ducă la instaurarea păcii în regiune. China, în calitate de actor global, dorește să contribuie la aplanarea conflictului dintre Israel și Hamas, izbucnit la data de 7 octombrie, precum și la evitarea unei posibile catastrofe umanitare mai grave.

Conflictele din regiune au provocat deja pierderi semnificative. Pe teritoriul israelian, peste 1.400 de persoane au fost ucise, în mare parte civili, iar aproximativ 222 de ostatici, inclusiv cetățeni israelieni și străini, au fost răpiți de Hamas. În același timp, Israelul a raportat că aproximativ 1.500 de luptători din rândurile Hamas au fost uciși în timpul contraofensivei.

Merită menționat că China nu a condamnat, în mod explicit, acțiunile Hamas, iar relațiile sale strânse cu Iranul, susținător al mișcării palestiniene, ar putea juca un rol cheie în atenuarea conflictului.

„Cea mai urgentă sarcină acum este de a împiedica situaţia să se agraveze şi să conducă la o catastrofă umanitară mai gravă”, i-a spus Wang Yi omologului său israelian.

Statele Unite și-au exprimat speranța că influența Chinei asupra Iranului va contribui la găsirea unei soluții pașnice.

Soluția Chinei pentru încetarea conflictului

Wang Yi a vorbit și despra soluția cu două, state ca modalitate unică de a pune capăt conflictului.

„China speră sincer că problema palestiniană va fi rezolvată în mod global şi corect pe baza +soluţiei cu două state+ şi că preocupările legitime de securitate ale tuturor părţilor vor fi rezolvate într-o manieră autentică şi aprofundată”, a mai declarat ministrul de externe chinez.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB