Top 3 Motive Pentru Care Pariurile Se Mută Online

Top 3 Motive Pentru Care Pariurile Se Mută Online

La fel ca multe alte industrii, jocurile de noroc au fost complet transformate în ultimul deceniu de evoluția rapidă a tehnologiei. Accesibilitatea și viteza internetului, în combinație cu dezvoltarea dispozitivelor de toate dimensiunile care, de asemenea, sunt la îndemâna majorității oamenilor, au schimbat fundamental numeroase interacțiuni. În acest articol, vom parcurge motivele pentru care această migrare în online este și mai pronunțată pentru amatorii de pariuri. 

Începând chiar de prin anul 2013, pariurile online în România aveau un trend ascendent, cu o creștere de peste 100% a cifrei de afaceri în mai puțin de 7 ani. 

Specialiștii în iGaming ar numi acest tip de piață foarte promițătoare. Această creștere inițială s-a datorat câtorva factori care sunt esențiali până în prezent: 

  • Țara noastră are o tradiție bogată în lumea jocurilor de noroc, ceea ce înseamnă că avem numeroși oameni pasionați de pariuri. 
  • Media de vârstă sugerează, de asemenea, mulți jucători potențiali (peste 9 milioane). 
  • Dispunem de conexiuni de internet foarte rapide - printre cele mai rapide din lume, iar la fel ca pe restul planetei, dispozitivele electronice au devenit mult mai accesibile. 

Chiar și în aceste condiții, piața online ar fi depășit în următorii ani agențiile stradale, dar anumite lucruri au accelerat acest proces. Conform Pariurisport.com, ar trebui să ne așteptăm ca industria de iGaming să reprezinte măcar 25% din piața de jocuri de noroc din România la finalul lui 2021.  

Care sunt motivele pentru această evoluție?
 

1. Pandemia de COVID-19

A trecut mai bine de 1 an de la primul caz de COVID-19 confirmat în România. La data scrierii acestui articol încă ne luptăm cu noul coronavirus, dar există motive să fim optimiști pentru că peste tot în lume au început vaccinările, iar cazurile sunt în scădere.

Măsurile pentru combaterea pandemiei ne-au forțat să ne izolăm și să lucrăm la distanță, așa că ne-am obișnuit să folosim mediul online pentru multe lucruri - de la ședințe cu colegii de lucru, până la cumpărături pentru alimente de bază. 

Cu agențiile stradale închise, mulți pariori români au trecut către spațiul virtual și au descoperit că industria de iGaming este foarte bine pusă la punct.

2. Mediul online este mai bun pentru pariuri

Aceast capitol va fi întotdeauna discutabil, dar dacă judecăm totul obiectiv, e imposibil să nu observăm avantajele pariatului online. 

Probabil cu excepția retragerilor mai rapide, pariatul în agenții nu oferă prea multe avantaje față de pariatul online. Dar chiar și în cazul retragerilor, domeniul online oferă câteva alternative rapide - în special portofelele electronice (Skrill, Neteller) cu o durată a retragerii de maxim câteva ore. În afară de acest aspect, spațiul virtual vine cu propuneri mai bune din toate punctele de vedere:

  • Ai acces la mai multe cote și piețe datorită opțiunilor variate de case de pariuri.
  • Primești bonusuri și oferte mult mai des.
  • Poți accesa platforma de pariere de pe dispozitivul preferat de tine, oricând, de oriunde, doar conexiune la internet să ai.
  • Înscrierea și verificarea durează câteva minute. Orice proces este, de altfel, foarte simplu. 
  • Dispui de asistență oricând ai nevoie, prin numeroase canale de comunicare - telefon, email, live chat, WhatsApp sau Facebook Messenger. 
  • Majoritatea operatorilor oferă live streaming, așa că poți urmări în direct orice eveniment sportiv important, chiar și multe de nișă pe care nu le vei găsi transmise în altă parte.
  • Și dacă încă nu ești convins, poate cel mai important argument pentru superioritatea pariurilor online este platforma de pariuri live. În combinație cu live streaming, experiența ta de pariere devine mult mai captivantă. Poți reacționa în funcție de cursul meciului și în funcție de priceperea ta, poți să ajustezi pariul în câteva secunde, sau poți chiar să-l închizi și să-ți reduci pierderile sau să-ți asiguri câștigul.

3. Experiența de pariere se schimbă

Chiar dacă unii operatori oferă live chat și între utilizatori, interacțiunea directă din agenția de pariuri de la colțul străzii probabil nu va fi recreată în spațiul virtual niciodată, dar poate pentru unii pariori acest lucru nu este un dezavantaj. La fel ca în multe alte industrii, în timp, oamenii ajung să prefere să aleagă ei exact ce consumă, din confortul propriei case. 

Maturizarea pieței de iGaming a dus la aceeași schimbare în obiceiurile pariorilor și în alte țări, pentru că domeniul online a ajuns nu doar să egaleze experiența de pariere din agențiile stradale, dar chiar să o depășească din aproape toate punctele de vedere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”