Top cinci cele mai puternice forțe navale din lume. Cum vrea China să devină lider mondial

Top cinci cele mai puternice forțe navale din lume. Cum vrea China să devină lider mondial

Clasamentul a folosit un sistem de evaluare care nu s-a rezumat la înregistrarea simplă a numărului de nave de război și submarine, ci a luat în considerare alți factori, cum ar fi suportul logistic, modernizarea, capacitățile de atac și apărare și puterea generală.

Submarin nuclear al US Navy

Jurnaliștii I nsider Monkey au realizat un clasament mondial al forțelor navale folosind TrueValueRating (TvR) de la WDMMV pentru a clasifica navele. Cele mai multe dintre informațiile privind activele navale din acest clasament sunt preluate,de asemenea, de la WDMMW.

1. Marina Statelor Unite ale Americii

Număr de unități: 243 scor TVR: 323.9

Marina Statelor Unite (US Navy) este o putere navală supremă, cu o flotă puternică de portavioane cu propulsie nucleară, o flotă mare de distrugătoare și o flotă semnificativă de submarine. US Navy investește, de asemenea, în nave de patrulare, nave de luptă anti mină.

US Navy FOTO: EPA EFE

US Navy FOTO: EPA EFE

În prezent, Us Navy are 98 de nave dislocate în Atlanticul de Nord, 2 în Atlanticul de Sud, 23 în Europa, 11 în Orientul Mijlociu , 67 în Pacificul de Vest și 95 în Pacificul de Est.

Marina Statelor Unite intenționează, de asemenea, să construiască un submarin modificat Virginia Subsea și Seabed Warfare (Mod VA SSW) la costul de 5,1 miliarde de dolari, cu aproape un miliard mai mult decât clasa Virginia de bază. Noul submarin va fi special conceput pentru misiuni de spionaj.

2. Marina Armatei de Eliberare a Poporului (China)

Număr de unități: 422 scor TvR: 319,8

Marina Armatei de Eliberare a Poporului și-a crescut semnificativ puterea navală cu nave avansate de suprafață și submarine, o flotă fermă de transport, o flotă de submarine, flote noi de distrugătoare și fregate și a pus accent pe puterea și forța corvetelor. Forța de asalt amfibie a fost revitalizată, iar flota are la comandă 24 de nave.

Navă de război chineză FOTO: Shutterstock

Navă de război chineză FOTO: Shutterstock

Forțele Navale Chineze își propun să devină puterea navală preeminentă a lumii, depășind Statele Unite.

Potrivit unui raport al Departamentului apărării al SUA, China intenționează să adauge încă 70 de nave de război în marina sa până în 2030, în timp ce SUA ar putea adăuga doar 42. Raportul evidențiază puterea navală în creștere a Chinei și potențialele provocări pe care aceasta le reprezintă pentru SUA în regiunea Asia-Pacific.

3. Marina Rusă

Număr de unități: 265 scor TvR: 242,3

Rusia și-a extins prezența militară în Marea Mediterană cu o flotă permanentă, cunoscută sub numele de Escadrila Mediteranei. Scopul principal este de a proteja zonele și granițele sudice ale Rusiei, contestând în același timp dominația navală a NATO și a SUA în estul Mediteranei.

Vladimir Putin FOTO: EPA EFE

Vladimir Putin FOTO: EPA EFE

Rusia și-a consolidat capacitățile convenționale de descurajare, bazându-se pe apărarea aeriană și pe nave echipate cu rachete de croazieră pentru a stabili o descurajare maritimă credibilă împotriva NATO. Țara intenționează să-și extindă accesul la porturile și bazele din regiune pentru a contesta în cele din urmă dominația NATO în centrul Mediteranei.

4. Marina indoneziană

Număr de unități: 242 scor TvR: 137,3

Marina indoneziană este cea mai mare ca dimensiune a personalului activ și a navelor din Asia de Sud-Est. Fiecare navă comandant primește prefixul KRI (Kapal Perang Republik Indonesia), ceea ce înseamnă că este o navă de război din Republica Indonezia.

Marina Indoneziană se confruntă cu mai multe provocări netradiționale de securitate maritimă în Zona sa economică exclusivă (ZEE), inclusiv piraterie, pescuit ilegal și trafic de persoane și de droguri. Cu dezastre naturale frecvente, marina a depus eforturi semnificative pentru a-și îmbunătăți asistența umanitară și capacitățile de ajutor în caz de dezastre.

5. Marina Republicii Coreea

Număr de unități: 138 scor TvR: 122,9

Marina Republicii Coreea are un avantaj semnificativ cantitativ și calitativ față de vecinul său din nord. Forța sa navală este bine echilibrată, constând din diferite tipuri de unități. Obiectivul principal este de a apăra și descuraja potențialele amenințări, cu o dependență puternică de flota sa de nave de patrulare offshore (OPV), care cuprinde aproape 50% din puterea sa totală.

Marina pune accent, de asemenea, pe submarine, distrugătoare, fregate și corvete, în timp ce unități specializate, cum ar fi navele de asalt amfibie și navele de luptă împotriva minelor, sunt utilizate după cum este necesar. Marina Republicii Coreea beneficiază de alianța sa cu Marina Statelor Unite și flota sa de transport, precum și aliații regionali, în timp ce Nordul se bazează pe parteneriatul cu China și pe extinderea treptată a propriei marine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...