Topoliceanu (Penitenciarul Iași): Acum este liniște în locul de detenție

Topoliceanu (Penitenciarul Iași): Acum este liniște în locul de detenție

Reprezentanții Penitenciarului Iași, unde mai mulți deținuți au protestat față de condițiile improprii de detenție, au anunțat că în cursul zilei de miercuri conflictul s-a mai aplanat, nefiind înregistrate incidente.

"Acum este liniște, însă mai multe informații vom oferi într-un comunicat de presă ulterior", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iași, Gabriela Topoliceanu.

Potrivit rudelor unor persoane aflate în detenție, asupra deținuților care au protestat ar fi fost exercitate acte de violență, iar unii dintre protestatari ar fi fost mutați în alte locuri de detenție, informații ce nu au fost confirmate de reprezentanții Penitenciarului Iași.

Mai mulți deținuți ai penitenciarului de maximă siguranță de la Iași au protestat, luni seara, fiind nemulțumiți de condițiile de detenție .

"Luni, în jurul orei 19.00, la Penitenciarul Iași mai mulți deținuți și-au manifestat verbal nemulțumirea față de condițiile de detenție și posibile acte de clemență ce ar putea fi adoptate. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative, a fost alarmat personalul unității", au informat printr-un comunicat remis presei reprezentanți ai Penitenciarului Iași.

Protestele au continuat, marți, când mai multe persoane private de libertate au protestat ieșind în curtea unității, unii dintre deținuți s-au urcat pe acoperiș și și-au strigat nemulțumirile, iar alții s-au automutilat.

Conform reprezentanților Penitenciarului Iași, s-au purtat negocieri cu deținuții, nefiind exercitate acte de violență împotriva acestora.

În unitatea ieșeană de detenție sunt înregistrate la această dată 1.531 de persoane private de libertate.

AGERPRES — AS/(autor: Loredana Ciobanu, editor: Nona Jalbă, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”