„Totul a fost o minciună”/Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

„Totul a fost o minciună”/Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

Un consilier al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a lucrat anterior în perioada preşedintelui Clinton şi când Joe Biden era senator, a rupt tăcerea cu privire la originea pandemiei COVID-19, relatează  epochtimes-romania.com .

După peste 12 luni de tăcere, Jamie Metzl - care a fost adjunct al directorului de personal al Comitetului pentru relaţii externe sub Biden (2001-2003), după ce a fost membru al Consiliului de Securitate Naţională (1997-1999) şi al Departamentului de Stat (1999-2001) sub Clinton - a aşteptat trei zile după inaugurarea lui Joe Biden pentru a afirma, pentru publicaţia canadiană  Toronto Sun , că este de părere că virusul Wuhan a fost, cel mai probabil, scurs accidental din laboratorul din Wuhan.

„Nu există dovezi irefutabile”, a spus Metzl, un membru al Consiliului Atlanticului, care a fost numit în comitetul consultativ de experţi al OMS pentru editarea genomului uman în 2019. „Sunt doar mai multe indicii, şi, pe măsură ce sosesc mai multe dovezi, probabilitatea ca acesta să fie cazul creşte, în opinia mea".

Din interviul lui Metzl cu Toronto Sun:

Dar teoria iniţială conform căreia totul a început pe o piaţă de animale vii din Wuhan?

Aia a fost o minciună. Iar guvernul chinez a ştiut foarte timpuriu că era o minciună. În faţa dovezilor copleşitoare din luna mai a anului trecut, guvernul chinez şi-a schimbat poziţia.

Înţelegeţi că ideea de a crea viruşi înfricoşători într-un laborator ar putea părea puţin SF?

Poate că oamenii se simt sci-fi, dar ceea ce se întâmplă este sci. Există un câmp de studiu numit cercetarea „câştigul funcţiei”, care este extrem de controversat, în care unii oameni de ştiinţă amplifică virulenţa viruşilor. Ştim că Institutul de Virologie Wuhan a fost implicat în cercetarea funcţională a coronavirusurilor de lilieci.

Motivul pentru care încă nu ştim cum a început COVID-19 este pentru că a început în China?

Dacă ar fi existat un focar în Congo sau într-o ţară din Africa, şi ţara respectivă, în primele zile ale pandemiei, i-ar fi împiedicat pe anchetatorii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să intre în zona focarului timp de aproape o lună, lumea ar fi sărit în sus.

În continuarea interviului, Jamie Metzl este întrebat cum crede că va evolua situaţia sub administraţia Joe Biden. Răspunsul consultantului, care a deţinut funcţii importante ca membru al elitei democrate, pare să treacă cu vederea faptul că Biden a funcţionat două mandate sub cea mai coruptă administraţie - Obama -  acuzatăîn plus, de acceptare de donaţii ilegale din China în campania electorală din 2008

Va ajuta o schimbare a administraţiei SUA să găsească un răspuns?

Biden va fi mai dur cu China decât preşedintele Trump, deoarece preşedintele Biden este foarte inteligent şi strategic şi înţelege că forţa americană şi puterea americană nu se bazează pe show, se bazează pe principii, se bazează pe parteneriate şi alianţe şi responsabilitate. Şi administraţia Trump a dat din păcate posibilitatea Chinei să politizeze excesiv problema originii virusului prin înstrăinarea partenerilor şi aliaţilor americani.

Epoch Times a transmis mai multe voci care susţineau această teorie,  un studiu al unei echipe de medici indieniafirmaţii ale unui fost agent Mossada unui fost director MI6 , luarea de poziţie a lui  Luc Montaigner -  cel care a descoperit virusul HIV, şi a  multor  altora. Cu toate acestea, în ciuda dovezilor că laboratorul din Wuhan desfăşura experimente de îmbunătăţire a virulenţei şi capacităţilor de infectare a coronaviruţilor -  inclusiv cu finanţare din partea administraţiei Obama  - totul a rămas doar o teorie etichetată conspiraţie.

Întrebarea care se poate pune după interviul la Toronto Sun al lui Metzl este simplă: dacă un membru senior al Atlantic Council, care a funcţionat la nivel înalt sub preşedinţii democraţi, „iese” brusc cu teoria scurgerilor de laborator din Wuhan, la trei zile după inaugurarea lui Biden, să înţelegem acum că se schimbă varianta oficială şi brusc toate vocile oneste care până acum erau etichetate drept conspiraţionişti vor fi acceptate?

Apoi mai rămâne nedumerirea legată de timing: de ce la trei zile după debarcarea lui Trump?


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa