Toyota, cel mai mare producător auto în 2015, pentru al patrulea an consecutiv

Toyota, cel mai mare producător auto în 2015, pentru al patrulea an consecutiv

Toyota a vândut anul trecut 10,15 milioane de vehicule, în scădere cu 0,8% față de 2014, însă compania niponă și-a păstrat pentru al patrulea an consecutiv titlul de cel mai mare producător auto din lume, după ce grupul german Volkswagen a raportat scăderea livrărilor la nivel global cu 2%, la 9,93 milioane de unități, transmite DPA.

Grupul Toyota, care alături de marca cu același nume include și diviziile Hino Motors și Daihatsu Motor, a anunțat miercuri că în 2015 a vândut în afara Japoniei 7,98 milioane de vehicule, în creștere cu 0,9% față de 2014, în timp ce pe piața internă a livrat 2,17 milioane de unități, în scădere cu 6,5% față de 2014.

Producția globală a grupului Toyota a înregistrat anul trecut un declin de 2%, la 10,08 milioane de unități.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce, în septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”