Toyota îşi suspendă producţia în Rusia, invocând probleme de aprovizionare

Toyota îşi suspendă producţia în Rusia, invocând probleme de aprovizionare

Gigantul auto mondial Toyota a anunţat joi suspendarea "până la noi ordine" a producţiei în Rusia cu începere de vineri, precum şi a importurilor în ţară, invocând "întreruperile în lanţul de aprovizionare" legate de conflictul ruso-ucrainean, transmite AFP.

Uzina sa din Sankt Petersburg a produs anul trecut 80.000 de vehicule, în principal pentru piaţa locală, şi are "aproximativ 2.600 de angajaţi", a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt de la Toyota, ale cărei vânzări în Rusia sunt marginale la scara grupului.

"Întreruperile în lanţul de aprovizionare" la care se referă grupul într-un comunicat sunt legate de invadarea Ucrainei de către Moscova şi de sancţiunile internaţionale care au căzut de atunci asupra Rusiei, a confirmat purtătoarea de cuvânt.

Toyota a declarat în comunicatul său că "urmăreşte evoluţiile în curs din Ucraina cu îngrijorare mare pentru siguranţa populaţiei ucrainene" şi "sperând o revenire la pace cât mai curând posibil".

"Fiind o companie cu operaţiuni în Ucraina şi Rusia, prioritatea noastră în gestionarea acestei crize este să asigurăm securitatea tuturor membrilor echipei noastre, a personalului din vânzări şi a partenerilor din lanţul de aprovizionare", a adăugat grupul.

"Celelalte operaţiuni de producţie şi vânzări din restul Europei nu sunt afectate", a precizat acesta.

Alţi producători auto japonezi, printre care Honda şi Mazda, au oprit temporar exportul de vehicule sau piese în Rusia din cauza sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei, potrivit media locale.

O purtătoare de cuvânt a Nissan, grup cu o uzină la Sankt Petersburg, a declarat joi pentru AFP că producţia acesteia continuă pentru moment, "urmărind îndeaproape" evoluţia situaţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria