Tradiție ciudată de ziua Regelui Charles III. De ce suveranul Marii Britanii nu primește cadouri

Tradiție ciudată de ziua Regelui Charles III. De ce suveranul Marii Britanii nu primește cadouri

Zilele de naștere nu sunt un eveniment major pentru membrii Familiei Regale și rareori sunt oferite cadouri, potrivit unui fost angajat al Casei Regale britanice.

Regele Charles nu primește cadouri nici de la regină Foto Getty

Regele Charles sărbătorește azi, 14 noiembrie, cea de-a 75-a aniversare, dar cel mai probabil nu va primi niciun cadou de la Familia Regală, deoarece, susține un fost majordom regal, zilele de naștere „nu sunt sărbătorite cu adevărat" în Casa Regală.

Cu toate acestea, deși nu primește cadouri de ziua lui, Regele Charles primea întotdeauna daruri de la mama sa, Regina Elisabeta II, de Crăciun, a dezvăluit pentru Daily Express fostul majordom al Prințesei Diana, Paul Burrell.

Burrell a lucrat pentru fosta soție a suveranului britanic din 1987 până la moartea ei, în august 1997.

Zilele de naștere nu sunt cu adevărat sărbătorite în Familia Regală”, spune Burell. El a continuat: „Noi trimitem cadouri celor dragi, dar membrii Casei Regale nu fac asta și acest lucru m-a surprins întotdeauna. Mai ales în timpul Reginei și generație mai în vârstă, să trimiți cadouri de ziua de naștere era considerat ceva ca ceva vulgar, pentru că le reamintește oamenilor că sunt cu un an mai bătrâni. Așa că niciodată nu am văzut cadouri de ziua de naștere pe șemineu și niciodată nu a trebuit să iau daruri de ziua de naștere."

Fostul majordom regal a adăugat că Prințesa Diana a fost o excepție pentru că „era atât de iubită”. „Era un flux nesfârșit de flori și cadouri și ea spunea întotdeauna 'Urăsc ziua mea de naștere' pentru că-și petrecea ziua scriind note de mulțumire”, își aduce aminte Burell.

Pentru ziua de naștere a Regelui Charles, Burrell spune că cel mai probabil acesta nu va primi daruri de ziua de naștere „pentru că nici nu se vorbește despre asta" și s-ar putea să primească doar un "la mulți ani" de la majordomul care îi cântă sub fereastră dimineața.

Oamenii șoptesc 'la mulți ani' în jurul reședinței, dar cam atât", spune Burell.

Singurele cadouri pe care monarhul le primea erau de la mama sa, regretata Regină Elisabeta, și asta se întâmpla de Crăciun.

Regina nu îi dădea cadouri de ziua lui. Ea oferea cadouri de Crăciun, la masa de Crăciun de la Sandringham. Dar de obicei era ceva util, ceva ce putea folosi când ieșea la călărie, dar ea ar afla de la personalul lui (Regelui Charles – n. red.) ce i-ar fi fost de folos. Cadourile în familia regală sunt de obicei foarte frumoase sau foarte utile", a continuat fostul majordom.

Pe de altă parte, Regele Charles este foarte "generos" și își răsfață soția, Regina Camilla, cu cadouri create special pentru ea, conform acestuia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?