Trafic aerian intens deasupra României

Trafic aerian intens deasupra României

Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre, începând de luni și până sâmbătă, din cauza exerciţiilor navale ruseşti care au loc acolo. Deja de duminică după-amiază imaginile site-ului de monitorizare a zborurilor flightradar24.com arătau un trafic aerian foarte slab deasupra Ucrainei și deasupra Mării Negre. În schimb, căile aeriene erau intens circulate deasupra României și în extremitatea de sud-vest a Mării Negre.

ucraina zboruri ora 18 duminica 13 februarie 2022 Trafic aerian duminică, 13 februarie 2022, ora 18:00 Foto: Flyradar

„Începând de mâine, companiile aeriene sunt sfătuite să nu zboare deasupra acestei zone şi să planifice din timp rutele optime, ţinând cont de situaţia actuală”, a transmis duminică serviciul public ucrainean de trafic aerian, care a precizat însă că spaţiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei a rămas deschis.

Peste 30 de nave ruseşti au început exerciţii de antrenament în apropierea peninsulei Crimeea, ca parte a unor exerciţii navale mai ample, a anunţat sâmbătă agenţia de presă RIA, citată de Agerpres.

Compania aeriană olandeză KLM - parte a Air France - a anunţat că nu va mai zbura spre Ucraina. Este primul mare transportator care ia o astfel de decizie. La rândul său, compania germană Lufthansa ia în considerare suspendarea zborurilor, deși un oficial ucrainean de rang înalt a subliniat că Ucraina nu vede rostul închiderii spaţiului său aerian ca răspuns la acumularea de trupe de către Moscova.

Duminică, avionul unei companii low-cost ucrainene care zbura de la Madeira la Kiev a aterizat la Chișinău, după ce proprietarul său a refuzat survolarea spațiului aerian al Ucrainei.

Statele Unite au declarat că Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment. Moscova neagă orice plan de a invada, dar spune că îşi organizează propria securitate împotriva „agresiunii” aliaţilor din NATO.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina