Trafic record de maşini pe podul Crimeei: civilii încearcă să fugă din zonă după o serie de explozii, autorităţile ruse minimalizează cauzele VIDEO

Trafic record de maşini pe podul Crimeei: civilii încearcă să fugă din zonă după o serie de explozii, autorităţile ruse minimalizează cauzele VIDEO

„În cursul zilei de 15 august, 38.297 de maşini au traversat podul în ambele direcţii", se arată în comunicat.

După numai câteva ore, noi explozii s-au produs la baze militare ruseşti – situate în nordul şi centrul peninsulei anexate Crimeea.

Deşi agenţia rutieră de stat a Rusiei susţine că traficul record a fost înregistrat „în ambele direcţii", filmările postate pe reţelele de socializare şi geolocalizate de CNN au arătat cozi lungi şi ambuteiaje pe drumul ce duce spre Podul Crimeii, în direcţia Rusiei, după exploziile de săptămâna trecută.

Oficialii locali au minimalizat lungimea cozilor, spunând că acestea sunt rezultatul unor controale mai stricte pe pod din motive de securitate şi nicidecum din cauza faptului că ruşii s-ar grăbi să părăsească Crimeea.

"Cât despre faptul că ar fugi din Crimeea, aceasta este o minciună, nu există nicio îndoială", a declarat marţi şeful administraţiei Crimeii, controlată de Rusia, Serghei Aksionov, la televiziunea de stat rusă.

Cu toate acestea, luna trecută, Aksyonov a admis că turismul din Crimeea a fost afectat, spunând că e de aşteptat un declin de 40% în sezonul estival. Asociaţia de turism din Rusia a făcut o predicţie similară în iunie.

Cozi lungi s-au format şi la gara din Simferopol, după un alt şir de explozii ce au avut loc la o bază aeriană din localitatea Gvardeiskoie, în centrul Crimeei.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

2 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

5 De ce SUA s-au înșelat atât de mult în privința competenței armatei ruse. Bilanțul experților militari