Trafic rutier închis în zona localității Siriu din cauza căderilor de pietre de pe versanți

Trafic rutier închis în zona localității Siriu din cauza căderilor de pietre de pe versanți

Traficul rutier pe DN 10 a fost închis în zona localității Siriu, din cauza căderilor de pietre de pe versanți provocate de ploile însemnate cantitativ, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR sfătuiește participanții la trafic să respecte indicațiile Poliției Rutiere, restricțiile și semnalizarea rutieră temporară instituită.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod portocaliu de ploi și vreme rea pentru 14 județe și un Cod galben pentru alte 21 de județe, valabile până joi seara.

Potrivit ANM, în intervalul 11 octombrie, ora 18:00 — 12 octombrie, ora 20:00, județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanța și Tulcea, precum zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor afla sub Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări susținute ale vântului. În aceste zone se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50...60 l/mp și pe arii restrânse 80...90 l/mp.

Pe de altă parte, în perioada 11 octombrie, ora 15:00 — 13 octombrie, ora 10:00, județele Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Mureș, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Dâmbovița și municipiul București se vor afla sub Cod galben de ploi.

Potrivit meteorologilor, în special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55...65 km/h cu precădere în regiunile estice și la munte și pentru intervale scurte de timp peste 75...80 km/h în zona litoralului, dar și pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”