Tragedie fără margini. Mama Lizei, copila care a fost ucisă de rachetele ruseşti de la Viniţa, nu ştie că fiica ei a murit

Tragedie fără margini. Mama Lizei, copila care a fost ucisă de rachetele ruseşti de la Viniţa, nu ştie că fiica ei a murit

Cadrele medicale nu au curaj să-i spună că fiica ei a murit. Se tem că şocul ar fi prea mare şi ar putea să o piardă şi pe mamă.

23 de oameni au murit în bombardamentul rus cu rachete asupra oraşului Viniţa, situat în partea central-vestică a Ucrainei. Printre ei se numără doi băieţi de 7 respectiv 8 ani şi Liza Dmitrieva, fetiţa de 4 ani cu sindrom Down care tocmai plecase de la tratament din clinica atacată.

Cu toate că locuiau într-o ţară cuprinsă de război, Liza Dmitrieva şi mama ei încercau să ducă o viaţă, atât cât se putea, normală. Astfel, în urmă cu o săptămână, cele două şi-au făcut fotografii într-un lan de lavandă. Părinţii copilei şi-au dorit ca ea să se poată bucura de viaţă ca orice alt copil, însă, totul s-a încheiat când trei rachete ruseşti au bombardat oraşul Viniţa. Fetiţa se numără printre copiii ucişi de atacul cu rachete al ruşilor la Viniţa.

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean, a afirmat după atac că a recunoscut-o pe fetiţă dintr-un videoclip realizat de Crăciun. „Astăzi am fost îngroziţi să vedem o fotografie cu un cărucior pentru copii răsturnat în Viniţa. Apoi, citind ştirile, mi-am dat seama că o cunosc pe această fată”, a scris Zelenska într-o postare publicată pe Twitter, joi târziu. „Ne-am întâlnit în timp ce înregistram un videoclip pentru sărbătorile de Crăciun”, a mai adăugat soţia preşedintelui.

De asemenea, viaţa Lizei Dmitrieva a fost prezentată de mama ei pe reţelele de socializare, precum Instagram şi TikTok. Mama copilei a scris că ştia că va avea un copil cu sindrom Down încă de când era însărcinată, însă a hotărât să păstreze copilul.

„Fata avea sindrom Down, dar era foarte isteaţă, foarte atentă. Mama ei avea mare grijă de ea. I-a dat fetei toată inima, tot sufletul şi toată dragostea. Realizările fetei au făcut-o foarte fericită pe mamă şi pe toată familia”, a afirmat Valeria Korol, logoped la clinica unde Liza îşi urma tratamentul.

Mama Lizei se luptă, în prezent, pentru viaţa ei într-un spital ucrainean, fiind grav rănită. Medicii nu au avut curajul să-i spună că fiica sa a murit.

„Dacă îi spunem, o vom pierde. Nu putem să facem asta. De aceea am creat o barieră de informaţii în jurul ei. Când am aflat că a cerut un telefon, toţi doctorii, asistentele, medicii i-au spus că nu mai au voie să folosească telefoane la muncă”, a afirmat Oleksandr Fomin, medic-şef al Spitalului de Urgenţă din Viniţa.

Conform unui medic, copila şi mama ei se întorseseră recent de la Kiev la Viniţa. Credeau că se află în siguranţă în oraş decât în capitală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...