Traian Băsescu are 24 de ore să elibereze locuința de protocol, altfel va fi evacuat

Traian Băsescu are 24 de ore să elibereze locuința de protocol, altfel va fi evacuat

Termenul de eliberare a imobilului în care Traian Băsescu îşi are reşedinţa oficială expiră pe 1 iunie, iar dacă fostul şef de stat nu va respecta acest termen, va fi formulată o acţiune de evacuare la instanţa competentă, informează Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de instituţia amintită, termenul de eliberare a imobilului - reşedinţă oficială situat în Bucureşti, str. Gogol nr. 2, Sector 1, transmis lui Traian Băsescu prin notificarea nr. 1.145, expira în 5 zile de la data luării la cunoştinţă de către acesta, respectiv pe 1 iunie.

Sursa citată precizează că, dacă imobilul nu va fi eliberat şi predat, după expirarea termenului menţionat instituţia va formula acţiune în evacuare la instanţa competentă, conform dispoziţiilor legale.

RA-APPS efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obţinerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul preşedinte Traian Băsescu a reşedinţei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispoziţiile legale în materie, precum şi drepturile fundamentale şi constituţionale, respectiv dreptul la viaţa intimă, familială şi privată, drepturi garantate de Constituţie oricărui cetăţean al României, se mai arată în comunicatul amintit.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Pe 28 martie, RA-APPS anunţa decizia evacuării fostului şef de stat din imobilul în care acesta locuieşte, arătând că, potrivit legii, persoanele despre care s-a constatat definitiv că au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii nu au dreptul la locuinţă de protocol. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...