Traian Băsescu: Exclud orice alianță cu PSD; nici PNL nu e o soluție mai bună

Traian Băsescu: Exclud orice alianță cu PSD; nici PNL nu e o soluție mai bună

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la Timișoara, că după alegerile din luna decembrie exclude orice alianță cu PSD, afirmând că 'nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună'.

 

''Practic, noi nu avem soluții convenabile, dar exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună, dar cel puțin nu miroase așa de urât'', a spus Traian Băsescu.

De asemenea, Băsescu a afirmat că, dacă partidul pe care îl conduce va intra la guvernare, una dintre condițiile de pe masa discuțiilor va fi ''ca PMP să dea prim-ministrul Guvernului. De asemenea, structura Guvernului va trebui să aibă în mod obligatoriu Ministerul Reunificării''.

Traian Băsescu a punctat în discursul său câteva dintre prioritățile Programului de guvernare al PMP, remarcând că după accederea în NATO și integrarea în UE a României, următorul obiectiv de țară este unirea cu Republica Moldova, ca proiect politic pe care ''merită să ți-l asumi ca țară responsabilă pentru viitorul ei''.

Băsescu a vorbit și despre problema demografică cu care se confruntă România, afirmând că în orizontul anului 2050 s-ar putea ajunge ca populația să scadă la 16,5 milioane de locuitori, dacă nu se iau măsuri de sporire a natalității.

Băsescu a afirmat că este nevoie de 'modernizarea completă a sistemului de sănătate, de punerea lui pe baze de funcționare concurențiale și mai ales de scoaterea medicilor din categoria bugetarilor'', pentru a fi mai bine retribuiți.

Președintele PMP a declarat că dorește ca Legea Educației să fie reintrodusă în sistem și lăsată să funcționeze neîntrerupt cinci ani, pentru ''a restabili demnitatea sistemului de educație''.

Traian Băsescu a spus că investițiile în infrastructură nu sunt la nivelul dorit, afirmând că deși ''România are alocate de la UE 43 de miliarde de euro, din care 9,5 miliarde de euro numai pentru infrastructură, nu s-a licitat nici măcar un tronson de autostradă'' de către actualul executiv. Băsescu a propus reîmpădurirea României în zonele defrișate, iar pentru agricultură sunt esențiale, în opinia sa, relansarea marilor investiții, între care canalul Siret-Bărăgan și Canalul Dunăre — București.

În ce privește justiția, el a cerut ''respectarea cu sfințenie a ceea ce scrie în Constituția României, drepturile fundamentale ale omului și dreptul la un proces corect''.

Traian Băsescu a fost prezent vineri la Timișoara la lansarea candidaților PMP Timiș în campania pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, listele fiind deschise la Senat de profesorul universitar Radu-Liviu Șumălan de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, iar la Camera Deputaților de Cornel — Mircea Sămărtinean.

AGERPRES/(A — autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...