Traian Băsescu: Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu a fost înfrânt, eu am îngenuncheat sistemul

Traian Băsescu: Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu a fost înfrânt, eu am îngenuncheat sistemul

Întrebat la sfârşitul vizitei sale de la Sânnicolau Mare, ce părere are despre propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu în legătură cu o nouă suspendare a sa din funcţie, Traian Băsescu a răspuns:

„De zece ani sunt într-o dispută cu sistemul, pe care domnul Iliescu l-a protejat pentru că aşa a înţeles el, un sistem care pe domnul preşedinte Constantinescu l-a înfrânt, aşa cum declara chiar el, sistem pe care eu zic că l-am îngenuncheat. A fost o luptă cumplită, dar energia mi-am luat-o de la oameni şi aici sunt mulţi oameni care au crezut în mine”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu, însoţit de soţia sa, Maria Băsescu, s-a aflat sâmbătă seară la Sânnicolau Mare, unde a luat parte la Zilele oraşului. Aici, şeful statului şi-a lansat candidatura pentru ce-al de-al doilea mandat al său.

Anterior acestei declaraţii, preşedintele României a mai făcut o referire la iniţiativa de suspendare a sa. 

„O să intru în campanie şi nu o sa le fie bine. Să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare”, a spus Traian Băsescu la sfârşitul unei conferinţe de presă susţinute la Newport, după summit-ul NATO.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi liderul PLR, a propus iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, avansând în acest sens un calendar conform căruia referendumul de demitere ar avea loc la data de 2 noiembrie, ziua primului tur pentru alegerile prezidenţiale.Citește și:

populare
astăzi

1 Tace și face...

2 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

3 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

4 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

5 Primele detalii despre uciderea pilotului rus