Traian Băsescu, SINGURUL politician EUROPEAN care pune degetul pe „RANA” Brexit!

Traian Băsescu, SINGURUL politician EUROPEAN care pune degetul pe „RANA” Brexit!

Traian Băsescu și-a adus aminte, ce păcat că o face tot mai rar, că a stat la masă, timp de 10 ani, cu toți șefii lumii! Odată ieșit din rolul de cotoc de serviciu la RTV pentru apărarea „onoarei pisicuței” Lenuța, Băsescu își arată stofa de om de stat. Și spune ce niciun om politic european n-a spus în aceste două zile. Și niciun mare analist geostrategic. Cu argumente simple și în cuvinte fără pampon diplomatic, fostul președinte arată că Brexit-ul va fi aproape imposibil!

Iată postarea fostului președinte de pe contul său de Facebook:

BREXIT? IMPOSIBIL!

Încrîncenaţi în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care şi-au împins propriul popor să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă. Şi poporul a votat cum a priceput el.
În aceste condiţii, rezultatul referendumului a aprins fitilele a două bombe. Şi anume :
1. Prima este legată de faptul că, ştiind consecinţele, va trebui găsit un guvern al Majestăţii Sale care să activeze articolul 50 din Tratat şi să ceară în scris ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva, va fi declarat trădător de ţară.
2. A doua bombă este legată de faptul că, dacă cererea de ieşire va fi cumva semnată de un iresponsabil, în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat, se va declanşa procesul de separare a Scoţiei şi Irlandei de Nord, care au optat pentru rămînerea în UE.
Concluzia este că nimeni nu va semna ieşirea Regatui Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.
Deci, BREXIT? IMPOSIBIL!

PS – Oricum, referendumul a lăsat o naţiune profund divizată.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani