Tramvaiul 41 va fi suspendat în perioada 14-18 octombrie, din cauza unor lucrări la magistrala M5 de metrou

Tramvaiul 41 va fi suspendat în perioada 14-18 octombrie, din cauza unor lucrări la magistrala M5 de metrou

Linia 41 de tramvai va fi suspendată în perioada 14-18 octombrie şi va fi înlocuită cu linia de autobuze navetă 641, în vederea executării unor lucrări la magistrala M5 de metrou, potrivit unor anunţuri afişate pe uşile tramvaielor.

Reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au confirmat ulterior această informaţie printr-un comunicat de presă.

"STB SA va suspenda linia de tramvai 41 în perioada 14.10.2020 - 18.10.2020, pentru a permite Metrorex SA executarea unor lucrări la pasajul pietonal de la staţia de metrou 'Parc Drumul Taberei', aflată pe magistrala 5. Pentru asigurarea capacităţii de transport, STB SA va înfiinţa o linie navetă de autobuze cu indicativul 641, care va funcţiona între terminalele 'Piaţa Presei' şi 'Ghencea'. Autobuzele vor circula pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, str. Braşov, Bd. Ghencea", potrivit comunicatului.

Pe tronsonul cuprins între terminalul "Piaţa Presei" şi Bd. Ion Mihalache, autobuzele vor circula pe calea de rulare a tramvaielor şi vor efectua opri în staţii la peroanele de tramvai.

"Societatea de Transport Bucureşti va monitoriza cu atenţie funcţionarea liniei 641 şi va interveni operativ în reconfigurarea programului de circulaţie, în cazul în care cererea de transport o va impune. De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate de pe traseu, STB SA va colabora cu agenţii de poliţie", au precizat reprezentanţii STB.

Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei (Eroilor - Râul Doamnei) a fost dată în folosinţă cu călători la mijlocul lunii septembrie 2020. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...