Transport gratuit cu trenul pentru studenții și elevii cu drept de vot

Transport gratuit cu trenul pentru studenții și elevii cu drept de vot

Studenții și elevii cu drept de vot beneficiază de transport gratuit cu trenul în perioada alegerilor parlamentare.

Aceștia au putut călători gratuit cu trenul încă din 8 decembrie, această facilitate fiind valabilă până luni.

Până sâmbătă la prânz peste 29.000 de bilete gratuite au fost eliberate pentru studenții și elevii cu drept de vot, aproape jumătate din total fiind achiziționate din București, potrivit datelor postate de CFR Călători pe propria pagină de Facebook.

La sfârșitul lunii noiembrie, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență cu privire la transportul gratuit pentru elevii și studenții cu drept de vot.

"Elevii și studenții cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit, pe calea ferată, din localitățile în care studiază, în cele de domiciliu și retur, în perioada 8-12 decembrie, potrivit acestei ordonanțe de urgență. Măsura are scopul să asigure dreptul la vot al elevilor și studenților și răspunde solicitării Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România", a declarat, la acea dată, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Potrivit acestuia, călătoria gratuită pe calea ferată se acordă dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren Regio și InterRegio, clasa a II-a, în perioada menționată.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, pe baza actului de identitate și a carnetului de elev/student. Este obligatorie procurarea biletului dus-întors. Pe biletul de călătorie se va menționa numele și prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, calitatea elev/student, preciza Guvernul într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 și 12 decembrie.

Sumele necesare asigurării facilităților vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor.

În prezent, în învățământul de stat și privat sunt înmatriculați aproximativ 520.000 de studenți (licență și master), se mai menționa în comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”