Transportatorii cer plafonarea preţurilor motorinei şi benzinei după modelul ţărilor vecine

Transportatorii cer plafonarea preţurilor motorinei şi benzinei după modelul ţărilor vecine

„Federaţia Operatorilor Români de Transport - F.O.R.T., solicită Guvernului României plafonarea preţurilor carburanţilor la tarife maximale după modelul statelor vecine. Aceasta este unica soluţie ce se poate aborda pe termen scurt pentru consumatorii persoane fizice şi juridice, până când toţi factorii instituţionali, rezolvă dilema sau trilema economică ce a generat fenomenul de la pompe”, au informat patronatele din transporturi.

F.O.R.T. încurajează totodată persoanele juridice să susţină prin toate mijloacele legale, protestele ce urmează să se desfăşoare la intrarea în staţiile de alimentare din întreaga ţară.

„Ţări precum Ungaria şi Slovenia, în care politicienii nu invocau stocurile de ţiţei ce ar trebui să ne liniştească pe toţi, aşa cum se întâmplă în urma cu trei luni în România, au plafonat preţurile carburanţilor pentru consumatorii interni, persoane fizice şi juridice.

Ne dorim să aflăm la 3 luni de la acele declaraţii, de la orice oficial al statului român, care este legătura între stocurile invocate şi preţurile de la pompă. Se pare că acest guvern, nu a găsit încă, în trei luni, un specialist care să răspundă întrebării de mai sus.

F.O.R.T. salută totodată, iniţiativa legislativă parlamentară prin care cota TVA aplicată în serviciile publice de transport rutier de pasageri, ar urma să scadă la 5% însă, solicită Guvernului că aceasta să ia forma unei Ordonanţe de urgenţă, pentru a putea avea efecte imediate urmând ulterior să fie transmisă parlamentului pentru promulgarea prin lege.

Fară aceste măsuri, atât sectorul transporturilor dar şi celelalte activităţi economice şi sociale se blochează în contextul în care pentru luna iulie, au fost deja anunţate, "pe surse", preţuri la pompe cu 3 lei mai mari în medie decât cele actuale”, au informat transportatorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /