Tratament umilitor pentru românii care aterizează pe aeroportul din Viena

Tratament umilitor pentru românii care aterizează pe aeroportul din Viena

Românii care ajung pe aeroporul din Viena sunt supuși unui control care nu este necesar și nici nu se întâmplă pe niciun aeroport din spațiul Schengen, susțin doi eurodeputați români.

Aeroportul din VienaFoto: Henrique Araujo / Alamy / Alamy / Profimedia

Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană) și Vasile Blaga (Partidul Național Liberal/ Partidul Popular European) au adresat astăzi o scrisoare directorului Aeroportului Internațional din Viena, pentru a cere explicații legate de politica discriminatorie a Aeroportului privind trecerea a doua oară prin filtrul de securitate a pasagerilor veniți din afara spațiului Schengen, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro.

„Am observat că pasagerii care vin din București sunt puși să treacă prin filtrul de securitate și după ce aterizează, lucru care nu e necesar și nu știu să se fi întâmplat și la alt aeroport din spațiul Schengen” declară Nicu Ștefănuță.

În scrisoarea adresată, cei doi europarlamentari au cerut mai multe explicații care țin de necesitatea și legalitatea acestei măsuri, întrebând directorul Aeroportului Internațional din Viena dacă nu cumva acest dublu control aparține vreunei reglementări uitate a pandemiei. În plus, s-a cerut și punerea la dispoziție a regulamentului Aeroportului care prevede efectuarea acestei duble verificări.

„Le amintim austriecilor că faptul că România se află în afara Schengen nu înseamnă un control dublu de securitate. Acest lucru este umilitor pentru pasagerii români. Uniunea Europeană a susținut dintotdeauna libertatea de circulație a cetățenilor ei. Le cer celor de la Viena să oprească această politică discriminatorie”, adaugă Ștefănuță.

Reamintim că Austria a blocat în decembrie aderarea României la Schengen, dosarul neavând un orizont de timp pentru o decizie favorabilă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria