"Trebuie restabilită credibilitatea Braziliei", subliniază noul președinte Temer

"Trebuie restabilită credibilitatea Braziliei", subliniază noul președinte Temer

Președintele interimar brazilian, Michel Temer, a subliniat joi "urgența de a restabili credibilitatea Braziliei", în primul său discurs public după suspendarea președintei Dilma Rousseff, informează AFP.

Este "o nevoie urgentă de a pacifica națiunea și unifica Brazilia", a declarat Temer, acum la conducerea unei țări zguduite de o criză politică istorică și cea mai gravă recesiune economică după anii 1930.

"Primul meu cuvânt pentru poporul brazilian va fi cuvântul "încredere", încrederea în caracterul nostru, în vitalitatea democrației noastre, în recuperarea economiei noastre", a afirmat Temer, după ceremonia de preluare a mandatului de către guvernul său.

Acest guvern este compus din 23 de miniștri, toți bărbați, față de 31 în ultimul guvern Rousseff ce includea șase femei.

Temer a subliniat de asemenea necesitatea de a lua măsuri de reechilibrare a conturilor publice și repune a șaptea economie mondială pe calea creșterii.

"Sunt absolut convins că este necesar să se recâștige încrederea investitorilor și a angajaților", a adăugat Temer, în acest discurs cu puternică tonalitate economică.

Printre altele, Temer a dat asigurări celor mai sărace persoane din Brazilia că nu se va atinge de "programele sociale" puse în aplicare de stânga, în 13 ani de guvernare a Partidului Muncitorilor (PT).

Temer s-a angajat de asemenea să nu împiedice ancheta asupra scandalului gigantic de corupție Petrobras, care afectează PT, dar de asemenea la cel mai înalt nivel propria formațiune, marele partid centrist PMDB.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...