Trei angajați ai Comisiei Europene au fost răniți în atacurile teroriste de la Bruxelles

Trei angajați ai Comisiei Europene au fost răniți în atacurile teroriste de la Bruxelles

Trei angajați ai Comisiei Europene au fost răniți în urma atacurilor teroriste de la Bruxelles, a anunțat miercuri Kristalina Georgieva, vicepreședinte al executivului comunitar, transmite agenția DPA.

Foto: (c) PATRICK SEEGER / EPA

'Ieri teroriștii au lovit în inima Europei, în orașul nostru, Bruxelles. Oameni nevinovați au fost uciși și răniți, iar printre cei răniți se numără și trei dintre colegii noștri de la Comisie', a declarat Kristalina Georgieva în fața jurnaliștilor.

Conform bilanțului provizoriu, peste 30 de persoane au fost ucise și peste 230 rănite după ce teroriști, inclusiv kamikaze, au detonat dispozitive explozive la aeroportul Zaventem și în stația de metrou Maelbeek, situată la numai câteva sute de metri de sediul principal al Comisiei Europene. Chiar deasupra acestei stații de metrou se află și alte trei clădiri ale executivului comunitar, acestea fiind evacuate după explozii.

Accesul într-una dintre cele trei clădiri, unde se află serviciile departamentului pentru agricultură al Comisiei Europene, continuă să fie interzis și miercuri pentru a se verifica dacă deflagrația a afectat structura de rezistență a edificiului.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…