Trei comisariate militare din Rusia unde tinerii sunt chemaţi la recrutare au fost ţinta unor atacuri

Trei comisariate militare din Rusia unde tinerii sunt chemaţi la recrutare au fost ţinta unor atacuri

În Rusia s-au înregistrat deja trei cazuri de atacuri asupra a trei comisariate militare unde rezerviştii sunt chemaţi la concentrare, iar tinerii chemaţi la recrutare. Aceste comisariate sunt în subordinea Ministerului rus al Afacerilor Interne. Porțile unuia dintre comisariatele militare au fost pictate în culorile drapelului ucrainean, unde a fost scris următorul mesaj: ”Nu voi merge să-mi ucid frații”. Mai multe comisariate de recrutare a tinerilor în armată din Rusia sunt incendiate sau pe porţile lor sunt scrise mesaje împotriva războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Indivizi necunoscuți au incendiat o clădire a unui comisariat districtual de recrutare din apropierea orașului Luhoviţî, de lângă Moscova. Mai multe comisariate au fost vopsite în culorile drapelului ucrainean, pe altele au apărut scrise mesaje împotriva războiului, iar în unele clădiri au fost aruncate cocktail-uri Molotov, ceea ce a provocat declanşarea unor incendii. Probabil că s-a încercat distrugerea arhivei cu date personale ale rezerviștilor care pot fi trimiși în războiul din Ucraina. Polițiștii de la Moscova au fost avertizați cu privire la pericolul de incendiere a comisariatelor prin utilizarea cocktail-urilor Molotov. Până în prezent, au fost raportate trei cazuri confirmate de atacuri asupra departamentelor de poliție și a comisariatelor din trei regiuni rusești.
Câţiva prizonieri de război din Federația Rusă capturaţi în Ucraina şi-au cerut iertare faţă de poporul ucrainean. Ei au recunoscut că au venit să omoare populația civilă a Ucrainei și că sunt criminali de război. Autoritățile din Rusia le-ar fi spus că trebuie să meargă în Ucraina ”pentru a salva populația civilă”. De asemenea, prizonierii le-au cerut altor militari ruși să depună armele și să părăsească Ucraina. ”Când ne vom întoarce, ne vom ridica împotriva lui Putin!”, a spus unul dintre ei./vdraguta/sdm2

(www.rbc.ua – 9 martie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...