Trei morţi şi 12 răniţi într-un atac rus asupra unui oraş din nord-estul Ucrainei

Trei morţi şi 12 răniţi într-un atac rus asupra unui oraş din nord-estul Ucrainei

Un atac aerian rus asupra oraşului Novgorod-Siverskîi, în nord-estul Ucrainei, s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi 12 răniţi, în noaptea de miercuri spre joi, au anunţat serviciile de urgenţă locale, informează AFP.

"Sunt trei persoane ucise şi 12 rănite în urma unei lovituri" aeriene ruse asupra Novgorod-Siverskîi, a afirmat un purtător al serviciilor de urgenţă, furnizând un prim bilanţ.

"Astăzi, între orele 00:10 şi 00:23, duşmanul a întreprins un atac aerian, probabil dintr-un bombardier Su-30SM", au anunţat la rândul lor într-un comunicat forţele ucrainene.

"Ruşii au lovit infrastructuri critice, printre care şcoli. Alte clădiri administrative şi case rezidenţiale au fost de asemenea avariate", a informat mai devreme, joi dimineaţa, guvernatorul regiunii Cernigău (Cernihiv), Viaceslav Ceaus. El şi-a însoţit mesajul cu mai multe fotografii, în care se pot vedea clădiri complet distruse, maşini calcinate şi un nor de fum înălţându-se deasupra dărâmăturilor.

Novgorod-Siverskîi, care număra înainte de război 15.000 de locuitori, se situează la circa 50 de km de frontiera cu Rusia, într-o regiune care era relativ ferită după retragerea trupelor ruse din zonă la sfârşitul lui martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”