Trei sferturi dintre români nu mai au încredere în guvernul Dragnea/Tăriceanu. Facem ANTICIPATE?

Trei sferturi dintre români nu mai au încredere în guvernul Dragnea/Tăriceanu. Facem ANTICIPATE?

Facem anticipate? Potrivit unui sondaj realizat de un institut de cercetare apropiat de social-democrați, doar unul din patru români mai au încredere în guvernul  PSD-ALDE, a anunțat la Antena 3 sociologul Marius Pieleanu, de la Avangarde.

În același timp, procentul de alegători români care-l apreciază pe premierul Tudose este de doar 27%, acesta fiind depășit de miniștrii cabinetului său Teodor Meleșcanu, Olguţa Vasilescu şi Tudorel Toader, ultimul fiind creditat cu nu mai puțin de 30%.

Vicepremierul Marian Ciolacu are o cotă de favorabilitate de doar 9% şi este cunoscut doar de 35% dintre români. Un nivel de aprobare asemănător îl are Ministrul Turismului, Mircea Dobre, depăşit de cel al Tineretului Marius Dunca – 10% şi de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cu 12%.

Pieleanu a precizat că scăderea din ultimele două luni în încredere este similară cu situaţia lui Emil Boc în timpul guvernării PDL, însă atunci erau motive concrete, tăierile de salarii. De la o lună la alta, Tudose a scăzut în favorabilitate cu aproape 20 de procente.

Sociologul a precizat că în afară de de cei trei miniştri care sunt mai vizibili, cu „restul e nenorocire”. Sondajul Avangarde a fost realizat în ultima lună, telefonic, pe un eşantion de peste 700 de persoane, şi va fi făcut public integral săptămâna viitoare.

Într-un sondaj din luna august al aceluiași institut, social-democraţii erau opţiunea de vot pentru 46% dintre români dacă duminica viitoare ar fi alegeri, scrie  România Curată .

PSD ar fi urmat, conform Avangarde, în clasament de PNL, cu o cotă electorală de 25%, ALDE cu 7%, USR cu 6% şi UDMR cu 5%. Sub pragul electoral se află PMP cu 4%, intenţie de vot. 48% dintre respondenţi au declarat că au o părere bună despre actualul premier Mihai Tudose, şeful Guvernului fiind urmat, în echipa sa, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, cu 47%, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, cu 45%, şi ministrul dezvoltării, Sevil Shhaideh, cu 38%.

Preşedintele Klaus Iohannis rămânea în topul aprecierilor pozitive cu 54%, fiind însă depăşit de Raed Arafat despre care 82% dintre cei chestionaţi au spus că au o părere bună.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis