Trei sirieni au furat un milion de dolari. Unul dintre ei a cheltuit o parte din bani pe nuntă

Trei sirieni au furat un milion de dolari. Unul dintre ei a cheltuit o parte din bani pe nuntă

Trei sirieni au fost arestaţi pentru că au furat peste un milion de dolari după ce au spart seiful unei case particulare în Liban, a anunţat vineri poliţia libaneză. Unul dintre infractori a cheltuit 70.000 de dolari pentru a-și face nunta.

Un sirian a folosit o parte din banii furați pentru nuntă / Foto: Shutterstock

Libanul se află în mijlocul unei crize economice, iar moneda naţională s-a prăbuşit. Mulţi deponenţi, ai căror bani au fost blocaţi în bănci timp de trei ani, ascund sume mari în dolari în casele lor.

Cei trei sirieni au fost reţinuţi pe 11 noiembrie, la o săptămână după ce furtul a fost descoperit, a informat poliţia într-un comunicat.

Potrivit poliţiei, unul dintre infractori a mărturisit că a aflat de existenţa unui seif într-o casă în apropierea căreia lucra ca portar, în munţii de lângă Beirut, scrie Agerpres.

Împreună cu un membru al familiei, au spart seiful şi au fugit cu peste un milion de dolari.

Poliţia a reuşit să dea de urma infractorilor în valea Békaa (est), unde soţia unuia dintre ei ascunsese banii în locuinţa sa. Poliţiştii au reuşit să recupereze majoritatea banilor, cu excepţia a 70.000 de dolari, care au fost folosiţi pentru a plăti nunta bărbatului celibatar, precum şi pentru achiziţionarea unei maşini şi a unor piese de mobilier.

Libanul este cufundat din 2019 într-o criză economică şi financiară severă. Băncile impun restricţii draconice, împiedicând clienţii să îşi retragă economiile, în special în dolari.

Stabilită oficial din 1997 la 1.500 de lire pentru un dolar, moneda naţională a pierdut 95% din valoare în doi ani.

Guvernatorul Băncii Centrale, Riad Salamé, a estimat la zece miliarde de dolari suma ţinută "la saltea" de persoanele fizice.

Aflaţi în imposibilitatea de a-şi accesa banii în dolari, libanezii au recurs şi la jefuirea băncilor pentru a-şi revendica economiile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia