Tribunalul a amânat începerea judecății în dosarul în care Darius Vâlcov e inculpat pentru luare de mită

Tribunalul a amânat începerea judecății în dosarul în care Darius Vâlcov e inculpat pentru luare de mită

Magistrații Tribunalului Olt au amânat, miercuri, cauza în care fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, este inculpat pentru luare de mită, dosarul fiind în prezent la camera preliminară.

Potrivit sitului instanței, la Tribunalul Olt, la camera preliminară, sunt două dosare ale fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov. Unul dintre dosare are ca obiect luarea de mită și al doilea, măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră preliminară.

Magistrații Tribunalului Olt au amânat miercuri și cauza privind măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră preliminară, în care Vâlcov a contestat soluția dată pe 17 martie, când au fost respinse toate cererile formulate de inculpat și s-a dispus începerea judecății.

Printre cererile respinse de magistrații Tribunalului Olt se numără și cele referitoare la excluderea unui rechizitoriu al DNA, excluderea convorbirilor înregistrate în mediul ambiental și a proceselor verbale de redare aferente.

"Respinge ca neîntemeiate următoarele cereri formulate de inculpat prin apărătorii să aleși: 1) Cererea (...) privind: — constatarea neregularității actului de sesizare, — sancționarea cu nulitatea relativă a Ordonanțelor emise în dosarul 91/P/2015 (...) și în dosarul 255/P/2015 (...), prin care au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală ofițeri de poliție judiciară; — excluderea probelor derivând din ordonanțele a căror nulitate relativă s-a solicitat a fi constatată așa cum au fost menționate în cele de mai sus; 2) Cererea (...) privind : — excluderea rechizitoriului emis la data de 19.05.2015, în dosarul 378/P/2015 de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ — DNA — Secția de combatere a corupției; — excluderea convorbirilor înregistrate în mediu ambiental și a proceselor verbale de redare aferente care reprezintă probe (...); 3) Cererea (...) privind competența instanței, legalitatea sesizării acesteia, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală", se arată în încheierea din 17 martie, în dosarul privind măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră preliminară.

De asemenea, documentul mai arată că se constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 91/P/2015, emis la data de 26.11.2015 de Parchetul de pe lângă ÎCCJ — DNA, privindu-l pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.

Tot în încheierea amintită se arată și faptul că instanța 'dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul Vâlcov Darius'.

Darius Vâlcov a depus contestație față de această soluție.

Data în care va avea loc, la Tribunalul Olt, următorul termen în dosarele fostului ministru al Finanțelor Darius Vâlcov nu a fost încă publicată pe portalul instanței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…