Tribunalul Arad a dispus arestarea celor doi braconieri care l-au împușcat pe pădurarul arădean

Tribunalul Arad a dispus arestarea celor doi braconieri care l-au împușcat pe pădurarul arădean

Tribunalul Arad a dispus arestarea celor doi braconieri care l-au împușcat pe pădurarul Sorin Jiva în zona localității Iacobini, comuna Brazii, aceștia fiind urmăriți penal pentru tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

"Judecătorii Tribunalului Arad au dispus măsura arestării preventive pe 30 de zile a numitului Valentin Tămaș, în vreme ce față de Călin Ștefan Surda s-a dispus măsura arestului la domiciliu", a declarat, duminică, procurorul Aurelian Dan Ursu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Cei doi bărbați au fost reținuți vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, acuzați fiind că în seara de joi, 9 martie, pe raza satului Iacobini, comuna Brazii, au tras mai multe focuri de armă asupra pădurarului Sorin Jiva, angajat al Ocolului Silvic Gurahonț, care se deplasa cu autoturismul personal, patrulând în zona sa de responsabilitate, aflându-se într-o acțiune de depistare a braconierilor.

Conform unui comunicat al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva transmis vineri, braconierii au tras mai multe focuri de armă asupra pădurarului când acesta se afla în autovehicul și apoi, deliberat, asupra acestuia după ce a părăsit autovehiculul. Braconierii au folosit muniție de tip 'poșuri', cartușe interzise a se folosi în vânătoare'.

Angajatul Direcției Silvice Arad era singur în momentul în care a fost împușcat și, în lipsa semnalului serviciilor de telefonie mobilă, s-a deplasat pe jos aproximativ un kilometru până la cel mai apropiat canton silvic, de unde a fost apelat serviciul de urgență 112.

Sorin Jiva a suferit răni grave în zona toracelui și a abdomenului, inclusiv la plămâni, fiind transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, unde a fost operat de medici, starea sa fiind în prezent stabilă.

"De la începutul anului, nouă angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva au fost agresați, patru din ei necesitând îngrijiri medicale. În ultimii nouă ani s-au înregistrat alte 268 de cazuri de agresiuni asupra personalului silvic al Romsilva", se mai precizează în comunicatul de presă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Citiți și voi ce scrie judecătoarea României la CEDO despre ministrul Justiției!

5 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…