Tribunalul București admite înregistrarea partidului Pro România

Tribunalul București admite înregistrarea partidului Pro România

Tribunalul București a admis, vineri, cererea de înregistrare a partidului Pro România, formațiune lansată de Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe 4 septembrie, Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au anunțat lansarea unui nou proiect politic, Pro România, prezentat ca o alternativă la oferta partidelor.

"Vrem să aducem experiența pe care noi am acumulat-o în actul de guvernare și în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a țării într-un nou proiect politic, care va fi sincer (...), pentru că nu avem interese imediate. Nu vrem să intrăm la guvernare în 2017, să dărâmăm guverne, să dărâmăm partide, nu avem un obiectiv nici pentru 2018, dar avem un mare obiectiv pentru anul 2019, ca la alegerile europarlamentare să demonstrăm că am reușit să facem ceea ce ne-am propus — să punem pe primul loc calitate, și nu cantitate (...) Noi suntem uniți de ideea de a avea o guvernare și o politică corectă, în timp ce cei care guvernează astăzi au demonstrat că sunt uniți de interese", declara atunci deputatul Daniel Constantin.

La rândul său, deputatul Sorin Cîmpeanu a amintit că nu a fost antrenat în politică în perioada în care a ocupat funcții guvernamentale.

"Din perspectiva mea, a face politică altfel înseamnă un lucru foarte greu: să pui mai presus de interesele personale și de grup interesul general (...) A face politică altfel înseamnă a susține orice proiect benefic, logic, coerent pentru țară. A face politică altfel înseamnă să reușești să te abții de la un lucru foarte greu — să nu critici (...) o inițiativă pentru simplul fapt că vine dintr-o parte a politicii față de care tu nu ai o apreciere deosebită sau cu care te găsești în opoziție. Înseamnă să susții orice proiect benefic și în ultimă instanță de bun simț. Înseamnă a reuși să elimini ipocrizia care, din păcate (...), își face simțită prezența din ce în ce mai mult în politică", a afirmat Cîmpeanu.

De asemenea, fostul premier Victor Ponta s-a declarat convins că, împreună cu colegii săi, va reuși să facă "o politică altfel de care România are foarte mare nevoie".

"Imediat după lansarea acestui proiect o să încercăm să avem alături de noi cât mai mulți dintre oamenii care au experiență guvernamentală, care au experiență politică, care ne pot ajuta să scriem agenda politică 2020, pentru că noi vom participa la alegeri cu noul partid. (...) Nu mi-am propus nici să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD, pentru că acolo am crescut politic. Nu ne interesează nicio funcție. (...) Vrem să ne arătăm experiența și să construim (...) o societate echilibrată", a adăugat Ponta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka