Tribunalul București admite înregistrarea partidului Pro România

Tribunalul București a admis, vineri, cererea de înregistrare a partidului Pro România, formațiune lansată de Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe 4 septembrie, Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au anunțat lansarea unui nou proiect politic, Pro România, prezentat ca o alternativă la oferta partidelor.

"Vrem să aducem experiența pe care noi am acumulat-o în actul de guvernare și în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a țării într-un nou proiect politic, care va fi sincer (...), pentru că nu avem interese imediate. Nu vrem să intrăm la guvernare în 2017, să dărâmăm guverne, să dărâmăm partide, nu avem un obiectiv nici pentru 2018, dar avem un mare obiectiv pentru anul 2019, ca la alegerile europarlamentare să demonstrăm că am reușit să facem ceea ce ne-am propus — să punem pe primul loc calitate, și nu cantitate (...) Noi suntem uniți de ideea de a avea o guvernare și o politică corectă, în timp ce cei care guvernează astăzi au demonstrat că sunt uniți de interese", declara atunci deputatul Daniel Constantin.

La rândul său, deputatul Sorin Cîmpeanu a amintit că nu a fost antrenat în politică în perioada în care a ocupat funcții guvernamentale.

"Din perspectiva mea, a face politică altfel înseamnă un lucru foarte greu: să pui mai presus de interesele personale și de grup interesul general (...) A face politică altfel înseamnă a susține orice proiect benefic, logic, coerent pentru țară. A face politică altfel înseamnă să reușești să te abții de la un lucru foarte greu — să nu critici (...) o inițiativă pentru simplul fapt că vine dintr-o parte a politicii față de care tu nu ai o apreciere deosebită sau cu care te găsești în opoziție. Înseamnă să susții orice proiect benefic și în ultimă instanță de bun simț. Înseamnă a reuși să elimini ipocrizia care, din păcate (...), își face simțită prezența din ce în ce mai mult în politică", a afirmat Cîmpeanu.

De asemenea, fostul premier Victor Ponta s-a declarat convins că, împreună cu colegii săi, va reuși să facă "o politică altfel de care România are foarte mare nevoie".

"Imediat după lansarea acestui proiect o să încercăm să avem alături de noi cât mai mulți dintre oamenii care au experiență guvernamentală, care au experiență politică, care ne pot ajuta să scriem agenda politică 2020, pentru că noi vom participa la alegeri cu noul partid. (...) Nu mi-am propus nici să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD, pentru că acolo am crescut politic. Nu ne interesează nicio funcție. (...) Vrem să ne arătăm experiența și să construim (...) o societate echilibrată", a adăugat Ponta.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere