Tribunalul București: Fostul manager al Spitalului Județean Ploiești, condamnat la trei ani cu suspendare pentru luare de mită

Tribunalul București: Fostul manager al Spitalului Județean Ploiești, condamnat la trei ani cu suspendare pentru luare de mită

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, a fost condamnat marți de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, decizia nefiind definitivă. Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații l-au condamnat pe Băloi la trei ani de detenție pentru luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre patru acte materiale comise în perioada martie 2014 — august 2015.

Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de patru ani și confiscarea specială a sumei de 6.500 lei primită de inculpat cu titlu de foloase necuvenite.

De asemenea, Băloi este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în cuantum de 11.000 lei, din care suma de 10.000 lei reprezintă cheltuielile ocazionate de desfășurarea urmăririi penale.

Conform deciziei pronunțate de Tribunalul București, pe durata termenului de supraveghere Băloi va trebui să respecte mai multe măsuri și să presteze, timp de 90 de zile, muncă în folosul comunității.

Decizia instanței poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Alexandru Băloi a fost trimis în judecată de procurorii DNA în septembrie 2015 , pentru luare de mită în formă continuată, el fiind anterior prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri.

Potrivit unui comunicat emis la acel moment de DNA, Băloi este acuzat că, în perioada aprilie 2014 — iulie 2015, a primit, în mod repetat, în calitate de manager al SJU Ploiești, de la un om de afaceri, care este denunțător în cauză, sume de bani reprezentând aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu respectiva unitate spitalicească.

În total, Băloi a primit, în perioada respectivă, 6.500 de lei, banii fiindu-i remiși în trei tranșe care, conform anchetatorilor, se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății omului de afaceri, atât din punctul de vedere al datei, cât și al procentajului.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.

Managerul SJU Ploiești a fost prins în flagrant, la data de 26 august , când a primit de la martorul denunțător 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale, suma fiind găsită de anchetatori asupra inculpatului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”